Tura pivo in hmelj

Med hmeljišči
Krajši postanek
Pogostitev
Pivovarna Green Gold
Pivo Kukec
Fontana piva, Žalec
Pivo
MTB

Čas ture: 8 ur
Dolžina: 30 km
Višinska razlika: 210m
Zahtevnost ture: nezahtevna
Primerno za: MTB, e-bike, gravel
Podlaga: asfalt, makadam, kolovoz

Tura nas bo vodila od Grofa proti gradu Žovnek, kjer so živeli predniki grofov Celjskih. Sprehodili se bomo po gradu in si ga ogledali, nato mimo Žovneškega jezera do lokalne pivovarne Green Gold, ki se z hmeljem ukvarja že stoletje. Njihovi predniki so bili namreč prvi, ki so posadili hmelj v Savinjski dolini. Ogled pivovarne in degustacija piva. Sledi kolesarjenje med zelenimi hmeljišči do Savinjske pivovarne - Clef, kjer se prepletata glasba in pivo in kjer bomo pod kozolcem poskusili piva, ki so dobila ime po znanih slovenskih glasbenih komadih. Še kolesarjenje do Perišča, kjer bomo imeli lahko kosilo - obirovsko južino. Svojo pot bomo zaključili na Fontani piva v Žalcu, kjer si bomo privoščili še vrček lokalnega piva iz šestih pip.

Minimalno število prijavljenih za izvedbo ture sta 2 osebi. Za pripravo personalizirane ponudbe ali ponudbe za več kot 16 oseb, nas kontaktirajte.

Cena

Prijavljenih

Cena na osebo

2 – 3 osebe

219€

4 - 5 oseb

169€

6 - 8 oseb

129€

 

 

Cena vključuje

  • Ogled gradu Žovnek
  • Ogled pivovarne Green Gold in degustacija piva
  • Ogled pivovarne Clef in degustacija piva
  • Kosilo na Perišču - obirovska južina s pijačo
  • Vrček piva na Fontani piva v Žalcu
  • Transfer iz Žalca v Grof
  • Vodnike na poti
  • Spremstvo, organizacijo in izvedbo ture

Vse organizirane vodene ture lahko priredimo vašim željam in kolesarskim sposobnostim. Kontaktirajte nas za pripravo personaliziranih programov.

Kvalifikacija težavnosti kolesarskih poti

 Klasifikacija za družinsko kolesarjenje

Nezahtevna

Ste družina z majhnimi otroki, ki že sami kolesarijo. Kolesarite pretežno po ravnini s krajšimi položnimi vzponi. Uživate ob ogledu znamenitosti med kolesarjenjem.

Manj zahtevna

Ste družina z mladimi otroki, ki radi kolesarijo. Kolesarite po razgibanem terenu z manjšimi vzponi in spusti. Otroci navdušeno vrtijo pedala brez pritoževanja.

 Klasifikacija za cestno kolesarjenje

Nezahtevna

Ste slabše kondicijsko pripravljeni, kolesarite do 2x tedensko. Kolesarite po rahlo razgibanem terenu z manjšimi vzponi in spusti. Veste, da ima cestno kolo dve zavori.

Manj zahtevna

Ste zmerno kondicijsko pripravljeni, vadite več kot 3x tedensko. Kolesarite po hribovitem terenu s srednje dolgimi vzponi in spusti. Poznate prednji menjalnik na kolesu.

Zahtevna

Ste dobro kondicijsko pripravljeni, vadite aktivno redno tedensko. Kolesarite po hribovitem terenu in lahko več ur preživite na kolesu. Sami znate zamenjati zračnico.

Zelo zahtevna

Ste odlično kondicijsko pripravljeni, veliko časa namenite vadbi. Kolesarite po hribovitih terenih s strmimi vzponi in spusti. Sami znate zamenjati zračnico in nastaviti menjalnik.

 Klasifikacija za gorsko kolesarjenje

Nezahtevna

Ste slabše kondicijsko pripravljeni, na gorsko kolo sedete do 2x tedensko. Kolesarite po razgibanem terenu z manjšimi vzponi in spusti in različnimi podlagami, še raje pa po ravnini.

Manj zahtevna

Ste zmerno kondicijsko pripravljeni, vadite več kot 3x tedensko. Hribovit teren s srednje strmimi vzponi in spusti vam ne predstavlja večjih težav. Veste, da ima gorsko kolo široke in grobe plašče.

Zahtevna

Ste dobro kondicijsko in tehnično pripravljeni, vadite aktivno redno tedensko. Kolesarite po hribovitem terenu in lahko več ur preživite na kolesu. Veste kaj je »tubeless« in poznate razliko med prednjo in zadnjo zavoro.

Zelo zahtevna

Ste odlično kondicijsko pripravljeni, veliko časa namenite vadbi. Kolesarite po hribovitih terenih s strmimi tehničnimi vzponi in spusti. Morebitno potiskanje kolesa vam ne predstavlja težav, izraz »singletrail« vam ni tujka.

Rezervacija vodene kolesarske ture

Izberi ustrezno
Vse ture lahko izvajamo vsak dan v tednu. V primeru da izbrana tura ni na razpolago v želenem terminu prosimo, da želeni datum vodene ture zapišete pod opombe.
Vaš e-poštni naslov na katerega boste prejeli potrditev rezervacije vodene ture.
Označi ustrezno
Označi ustrezno

*S klikom na »POTRDI« vaša rezervacija še ni dokončno potrjena. V prihodnjih 24 urah lahko vas bomo kontaktirali ter vam potrdili razpoložljivost na izbrani turi oziroma sporočili ali je tura že zagotovljena.