Tura pivo in hmelj - DOLGA

Med hmeljišči. Fotografija: Monika Čakš
Med hmeljišči. Fotografija: Monika Čakš
Grad Žovnek
Grad Žovnek
Lešnikovo maslo, Kmetija Košec.
Savinjska pivovarna - Clef Brewery
Fontana piva, Žalec. Fotografija: Nea Culpa, www.slovenia.info
Fontana piva, Žalec.
MTB, e-bike, gravel

Čas ture: 8 ur
Dolžina: 33 km
Višinska razlika: 200 m
Zahtevnost ture: nezahtevna
Primerno za: MTB, e-bike, gravel
Podlaga: asfalt, makadam, kolovoz

Tura nas bo vodila od Grofa proti gradu Žovnek, kjer so živeli predniki grofov Celjskih. Sledi voden ogled in sprehod po gradu. Mimo Žovneškega jezera odkolesarimo do turistične kmetije Košec, kjer se že desetletja ukvarjajo s pridelavo lešnikov. Pri njih bomo poizkusili nekaj različnih izdelkov iz lešnikov. Sledi kolesarjenje med zelenimi hmeljišči do Savinjske pivovarne - Clef, kjer se prepletata glasba in pivo in kjer bomo pod kozolcem poskusili piva, ki so dobila ime po znanih slovenskih glasbenih komadih. Tu bomo imeli tudi lahko kosilo - obirovsko južino, malico hmeljarjev. Svojo pot bomo zaključili na Fontani piva v Žalcu, kjer si bomo privoščili še vrček lokalnega piva iz šestih pip. Sledi prevoz iz Žalca v Grof.

Minimalno število prijavljenih za izvedbo ture so 4 osebe. Za pripravo personalizirane ponudbe ali ponudbe za več kot 16 oseb, nas kontaktirajte.

Cena

Prijavljenih

Cena na osebo

4 – 6 oseb

 v pripravi

7 - 10 oseb

 v pripravi

11 - 15 oseb

 v pripravi

Cena vključuje

 • Individualni ogled gradu Žovnek
 • Degustacija izdelkov iz lešnikov pri kmetiji Košec
 • Ogled pivovarne Clef in degustacija piva
 • Kosilo - obirovska južina s pijačo
 • Vrček piva na Fontani piva v Žalcu
 • Transfer iz Žalca v Grof
 • Kolesarske vodnike na poti
 • Spremstvo, organizacijo in izvedbo ture

Možna doplačila

 • Najem kolesa: električno MTB - 49€; gravel kolo - 45€; MTB kolo - 29€, električno polnovzmeteno kolo - 49€
 • Večerja pri Grofu
 • Nastanitev z zajtrkom: od 45 € na osebo na noč v dvoposteljni sobi v 3* Gostilni Grof; od 65 € na osebo na noč v dvoposteljni sobi v 4* Hotelu Grof

Vse organizirane vodene ture lahko priredimo vašim željam in kolesarskim sposobnostim. Kontaktirajte nas za pripravo personaliziranih programov.

Kvalifikacija težavnosti kolesarskih poti

 Klasifikacija za družinsko kolesarjenje

Nezahtevna

Ste družina z majhnimi otroki, ki že sami kolesarijo. Kolesarite pretežno po ravnini s krajšimi položnimi vzponi. Uživate ob ogledu znamenitosti med kolesarjenjem.

Manj zahtevna

Ste družina z mladimi otroki, ki radi kolesarijo. Kolesarite po razgibanem terenu z manjšimi vzponi in spusti. Otroci navdušeno vrtijo pedala brez pritoževanja.

 Klasifikacija za cestno kolesarjenje

Nezahtevna

Ste slabše kondicijsko pripravljeni, kolesarite do 2x tedensko. Kolesarite po rahlo razgibanem terenu z manjšimi vzponi in spusti. Veste, da ima cestno kolo dve zavori.

Manj zahtevna

Ste zmerno kondicijsko pripravljeni, vadite več kot 3x tedensko. Kolesarite po hribovitem terenu s srednje dolgimi vzponi in spusti. Poznate prednji menjalnik na kolesu.

Zahtevna

Ste dobro kondicijsko pripravljeni, vadite aktivno redno tedensko. Kolesarite po hribovitem terenu in lahko več ur preživite na kolesu. Sami znate zamenjati zračnico.

Zelo zahtevna

Ste odlično kondicijsko pripravljeni, veliko časa namenite vadbi. Kolesarite po hribovitih terenih s strmimi vzponi in spusti. Sami znate zamenjati zračnico in nastaviti menjalnik.

 Klasifikacija za gorsko kolesarjenje

Nezahtevna

Ste slabše kondicijsko pripravljeni, na gorsko kolo sedete do 2x tedensko. Kolesarite po razgibanem terenu z manjšimi vzponi in spusti in različnimi podlagami, še raje pa po ravnini.

Manj zahtevna

Ste zmerno kondicijsko pripravljeni, vadite več kot 3x tedensko. Hribovit teren s srednje strmimi vzponi in spusti vam ne predstavlja večjih težav. Veste, da ima gorsko kolo široke in grobe plašče.

Zahtevna

Ste dobro kondicijsko in tehnično pripravljeni, vadite aktivno redno tedensko. Kolesarite po hribovitem terenu in lahko več ur preživite na kolesu. Veste kaj je »tubeless« in poznate razliko med prednjo in zadnjo zavoro.

Zelo zahtevna

Ste odlično kondicijsko pripravljeni, veliko časa namenite vadbi. Kolesarite po hribovitih terenih s strmimi tehničnimi vzponi in spusti. Morebitno potiskanje kolesa vam ne predstavlja težav, izraz »singletrail« vam ni tujka.

Rezervacija vodene kolesarske ture

Izberi ustrezno
Vse ture lahko izvajamo vsak dan v tednu. V primeru da izbrana tura ni na razpolago v želenem terminu prosimo, da želeni datum vodene ture zapišete pod opombe.
Vaš e-poštni naslov na katerega boste prejeli potrditev rezervacije vodene ture.
Označi ustrezno
Označi ustrezno

*S klikom na »POTRDI« vaša rezervacija še ni dokončno potrjena. V prihodnjih 24 urah lahko vas bomo kontaktirali ter vam potrdili razpoložljivost na izbrani turi oziroma sporočili ali je tura že zagotovljena.