Vodniki

Vodniki

Licencirani kolesarski vodniki

Matic Gobec

Matic Gobec

Vodja kolesarskega programa, Licencirani kolesarski vodnik (KZS Učitelj/Trener/Vodnik gorskega in BMX kolesarstva, Strokovni delavec 1), Smučarski vodnik (ZUTS), Učitelj smučanja 3 (ZUTS)

Leto rojstva: 1988

Jeziki: Slovenščina, Angleščina, Hrvaščina

Matic je tako ali drugače že celotno življenje vpet v šport, od tekmovalnega smučanja, trenerskega dela v tujini, do vodenja. Življenja brez aktivnosti v naravi in gorah si ne predstavlja. Kadar ne smuča ali kolesari veliko časa posveča trail teku in ostalim aktivnostim v naravi. Uživa v vseh vrstah kolesarjenja, od cestnega, gravel, do gorskega kolesarstva, najbolj pa so mu všeč lepo urejeni flow traili. Je izjemno komunikativen in pozitivno naravnan vodnik, ki uživa v delu z ljudmi.

Kolo:

Trek Slash 8

Priljubljena kolesarska tura:

A-Line - Whistler (Kanada)

Hobiji:

Smučanje, kolesarjenje, ultra trail tek, alpinizem, športno plezanje, potovanja in raziskovanje sveta

Karel Završnik

Karel Završnik

Licencirani kolesarski vodnik (PZS TKV1), Alpinistični inštruktor (PZS)

Leto rojstva: 1985

Jeziki: Slovenščina, Angleščina, Nemščina

Karel živi in dela v Mozirju, v njegovi rodni Savinjski dolini. Ljubezen do narave ga je vse življenje vodila v hribe in tako se že vrsto let ukvarja z različnimi outdoor dejavnostmi, kot so: športno plezanje, alpinizem, smučanje, soteskanje ter seveda kolesarjenje. V veliko veselje mu je, da lahko v vlogi vodnika lepote naše narave in aktivnosti, ki nam jih omogoča, približa tudi drugim. Uživa v vseh vrstah gorskega kolesarjenja - od lahkih tur s svojo družino, do bolj zahtevnih tehničnih tur v visokogorju. V zadnjih letih ga vse pogosteje videvamo tudi na različnih gorsko-kolesarskih tekmah, ki mu predstavljajo sprostitev ter obenem tudi osebni izziv.

Kolo:

Propain Tyee

Priljubljena kolesarska tura:

The Ridge - Pikov vrh (Koroška)

Hobiji:

Kolesarjenje, športno plezanje, alpinizem, smučanje, soteskanje

Polona Strasser

Polona Strasser

Licencirani kolesarski vodnik (KZS Učitelj/Trener/Vodnik gorskega in BMX kolesarstva, Strokovni delavec 1), Učitelj teka na smučeh 1 (ZUTS)

Leto rojstva: 1982

Jeziki: Slovenščina, Angleščina, Nemščina, Hrvaščina, Italijanščina

Polona prihaja iz športne družine, ki je vse zimske vikende preživela na smučarsko tekaških tekmah, poletne pa na kolesu in v visokogorju. Šport je pomemben del njenega življenja, zato vsak prosti trenutek izkoristi za kolesarjenje in tek. Evropo in ostali svet raziskuje s kolesom ali na tekaških smučeh, s katerimi si je pritekla tudi naslov Worldloppet masterja. V toplejšem delu leta jo lahko srečate na lokalnih trailih ali v sosednji Italiji, kjer je živela nekaj let, pozimi pa največ časa preživi na Rogli, kjer dela kot učiteljica teka na smučeh. Uživa v delu z ljudmi, v vodenju ter poučevanju in že komaj čaka, da vas pelje na vaš najlepši izlet s kolesom.

Kolo:

Santa Cruz Nomad IV

Priljubljena kolesarska tura:

Arlecchino Trail (Italija)

Hobiji:

Kolesarjenje, tek na smučeh, trail tek, kvačkanje.

Eva Golc

Eva Golc

Licencirani kolesarski vodnik (KZS Učitelj/Trener/Vodnik gorskega in BMX kolesarstva, Strokovni delavec 1)

Leto rojstva: 1986

Jeziki: Slovenščina, Angleščina, Hrvaščina

Eva živi v Ljubljani, vendar se vedno rada vrača v rodno Savinjsko dolino. Uživa v različnih športih, v vseh letnih časih, predvsem pa so ji pri srcu kolesarjenje, smučanje, turno smučanje, golf in gorništvo. Z veseljem vam bo predstavila Grofove kolesarske poti in znamenitosti. Uživa tako v lažjih, kulinaričnih in družinskih turah, kot tudi na malo težjih, delno tehničnih kolesarskih poteh. Kolesarjenje ji predstavlja sprostitev in hkrati odgovornost poskrbeti, da se bodo udeleženci počutili varno ter na koncu kolesarsko turo zaključili z zadovoljstvom in nasmehom na obrazu.

Kolo:

Mottera Neo Carbon 3

Priljubljena kolesarska tura:

Dolomiti (Italija)

Hobiji:

Kolesarjenje, smučanje, turno smučanje, golf, gorništvo, potovanja

Luka Romih

Luka Romih

Licencirani kolesarski vodnik (KZS Učitelj/Trener/Vodnik gorskega in BMX kolesarstva, Strokovni delavec 1), Učitelj smučanja 1 (ZUTS)

Leto rojstva: 1980

Jeziki: Slovenščina, Angleščina, Nemščina, Hrvaščina

Luka vam bo z veseljem razkazal lažje in zahtevnejše kolesarske poti. Uživa predvsem v vzpenjanju navkreber, ki se ponavadi konča na lepi razgledni točki. Je izjemno komunikativen in nasmejan vodnik, ki uživa v dobri družbi. Poskrbel bo za homogenost v skupini.

Kolo:

Giant Stance

Priljubljena kolesarska tura:

Tignes Bike Park (Francija)

Hobiji:

Kolesarjenje, smučanje, košarka, tek, tenis, odbojka na mivki, kuhanje, izdelava lesenih izdelkov

Matej Kainz

Matej Kainz

Licencirani kolesarski vodnik (KZS Učitelj/Trener/Vodnik gorskega in BMX kolesarstva, Strokovni delavec 1)

Leto rojstva: 1976

Jeziki: Slovenščina, Angleščina, Nemščina, Hrvaščina

Arhitekt in gorski kolesar. Bivši tekmovalec v olimpijskem krosu (XC) in maratonu, transalpovec, snowboarder in turni smučar, freeride hedonist. Pobudnik in aktivist enotne gorsko kolesarske markacije markiraj.si. Na kolesu preprosto uživa, najraje preko alpskih grebenov, v baggyjih in majčki, v žepu anorak in dve čokoladici, minimalizem, z ultra lahkim kolesom, ultra močnimi nogami in brez oguljene riti.

Kolo:

Cannondale Scalpel

Priljubljena kolesarska tura:

Mrzlica - Kal - Šmohor

Hobiji:

Kolesarjenje, snowboardanje, smučanje

Gregor Košec

Gregor Košec

Turistični vodnik z državno licenco, Planinski vodnik za lahke kopne ture (PZS - A kategorija)

Leto rojstva: 1974

Jeziki: Slovenščina, Angleščina, Nemščina, Hrvaščina

Gregor je strasten kolesar, ljubitelj outdoor športov, planinski vodnik in poklicni turist. Od leta 2003 preživlja čas kot turistični vodnik na kolesarskem sedežu, vodniškem sedežu avtobusa, za volanom kombijev, zadnja leta pa tudi kamionu. Kolesaril je po 32 državah, a so mu najljubši domači traili med Mrzlico in Šmohorjem. Vozi vse vrste koles (cestno, treking, gravel), a najljubše so mu XC gorsko kolesarske ture. 

Kolo:

Scott Spark 920

Priljubljena kolesarska tura:

Kolesaril je po 32 državah, a so mu najljubši domači traili med Mrzlico in Šmohorjem

Hobiji:

Kolesarjenje, outdoor športi

Igor Golčman

Igor Golčman

Licencirani kolesarski vodnik (PZS TKV2), Planinski vodnik za zelo zahtevne kopne ture (PZS - C kategorija), Učitelj športnega plezanja (PZS)

Leto rojstva: 1965

Jeziki: Slovenščina, Hrvaščina

Igorjevi kolesarski začetki segajo v leto 1986, ko je na cestni specialki prevozil svoj prvi maraton. Leta 1994 je bil na Maratonu Franja skupno 7. Potem je kolo za vrsto let zamenjal za gojzarje in plezalke ter osvajal domače in tuje vrhove. V zadnjih letih združuje oboje in se po hribih vozi z gorskim kolesom ali po njih vodi planince. Po tridesetih letih se občasno vrača tudi na cestno kolo. 

Kolo:

Scott Scale 930

Priljubljena kolesarska tura:

Špica Celje - Kotečnik - Malič - Tremarje

Hobiji:

Kolesarjenje, alpinizem, športno plezanje

Uroš Zorenč

Uroš Zorenč

Licencirani kolesarski vodnik (PZS TKV1), Lokalni turistični vodnik za Savinjsko dolino in Celje

Leto rojstva: 1974

Jeziki: Slovenščina, Angleščina, Nemščina, Hrvaščina, Francoščina

Uroš uživa v umirjenem kolesarjenju po gozdu, gozdnih poteh in makadamih. Predvsem mu je všeč Pohorje. Ekstremno tehnične spuste pa raje prepusti mlajšim. Po poklicu je zgodovinar, delal je tudi kot učitelj, zato mu kolesarjenja in kolesarske ture ni težko združiti s pripovedovanjem zgodovinskih zanimivosti.

Kolo:

Giant Trance 2

Priljubljena kolesarska tura:

Tura z rednimi postanki v prijetni družbi in ob dobri malici

Hobiji:

Ljubitelj rock glasbe, narave, kolesarjenja, kampiranja, dobre knjige in hladnega piva