Helibike tura Golte

Pristanek na Golteh. Fotografija: Klemen Jagodič
Panoramski polet proti Goltem
Pristanek na Golteh
Proti Travniku. Fotografija: Klemen Jagodič
Proti Travniku. Fotografija: Klemen Jagodič
Spust s Travnika
Piknik v naravi. Fotografija: Klemen Jagodič
Piknik v naravi. Fotografija: Klemen Jagodič
Helibike, MTB, e-bike

Čas ture: 7 h
Dolžina: 36 km (težja - traili), 37 km (lažja - makadam)
Skupno vzpona: 950 m (težja - traili), 750 m (lažja - makadam)
Skupno spusta: 2050 m (težja - traili), 1800 m (lažja - makadam)
Zahtevnost ture: zahtevna (težja - traili), nezahtevna (lažja - makadam)
Primerno za: MTB, e-bike
Podlaga: asfalt, makadam, kolovoz, traili

Ob prihodu bomo vaša kolesa naložili na posebej prirejene nosilce in vas razdelili v skupine po 5. S helikopterjem boste poleteli proti smučarskem središču in krajinskem parku Golte, ki se nahaja na 1410 m nadmorske višine. V poletu nad Savinjsko dolino boste uživali v prelepih pogledih na Spodnjo Savinjsko dolino in zelena hmeljišča obdana s hribovji in prečudovitimi vrhovi Kamniško-Savinjskih Alp. Po pristanku sledi ogrevanje ter vožnja po čudovitih pašnikih in travnikih s prečudovitimi razgledi na Kamniško-Savinjske Alpe. Kmalu zatem prispemo na Smrekovec, ki slovi po kamninah vulkanskega nastanka. Možnost krajšega počitka in okrepčila pri Domu na Smrekovcu (1377 m). Sledi vožnja pod južnim grebenom Smrekovec - Komen proti Velikemu Travniku (1637 m). Sledi krajši počitek in piknik v naravi ter spust v Ljubno. V Ljubnem vas bo pričakal naš kombi, ki vas bo odpeljal nazaj proti Hotelu Grof. 

Heli-bike ture se organizirajo po dogovoru in ob zadostni zasedenosti helikopterja. Heli-bike ture bodo organizirane od aprila do oktobra. Prosimo vas, da nas za pripravo ponudbe kontaktirate na: bike@grof.eu

Termini Heli-bike ture so vnaprej določeni vsaj 14 dni pred izvedbo. Za potrditev udeležbe je potrebna uradna prijava. Odjava udeležbe po oddani prijavi je zaradi organizacijskih razlogov možna najkasneje sedem (7) dni pred samo izvedbo ture. Umik ali prenos prijave ni več mogoč, če je do načrtovane ture manj kot sedem (7) dni.

Minimalno število prijavljenih za izvedbo ture je 9 oseb. 

Informacije o turi:

TEŽJA TURA (TRAILI)

Dolžina: 36 km

Vzpon: 950 m

Spust: 2050 m

Čas: 7 h

Podlaga: asfalt, makadam, kolovoz, enoslednice

LAŽJA TURA (MAKADAM)

Dolžina: 37 km

Vzpon: 750 m

Spust: 1800 m

Čas: 7 h

Podlaga: asfalt, makadam, kolovoz

Cena

420 € na osebo (minimalno 9 oseb)

Cena vključuje

  • Helikopterski prevoz s kolesi
  • Licencirani kolesarski vodniki
  • Voden celodnevni izlet
  • Prevoz v hotel
  • Izotonični napitek z bidonom in energijska tablica
  • Organizacija ture

Možna doplačila

  • Najem kolesa: električno MTB - 49€; gravel kolo - 45 €; MTB kolo - 29€, električno polnovzmeteno kolo - 49€
  • Večerja pri Grofu
  • Nastanitev z zajtrkom: od 45 € na osebo na noč v dvoposteljni sobi v 3* Gostilni Grof; od 65 € na osebo na noč v dvoposteljni sobi v 4* Hotelu Grof

Vse organizirane vodene ture lahko priredimo vašim željam in kolesarskim sposobnostim. Kontaktirajte nas za pripravo personaliziranih programov.

Kvalifikacija težavnosti kolesarskih poti

 Klasifikacija za družinsko kolesarjenje

Nezahtevna

Ste družina z majhnimi otroki, ki že sami kolesarijo. Kolesarite pretežno po ravnini s krajšimi položnimi vzponi. Uživate ob ogledu znamenitosti med kolesarjenjem.

Manj zahtevna

Ste družina z mladimi otroki, ki radi kolesarijo. Kolesarite po razgibanem terenu z manjšimi vzponi in spusti. Otroci navdušeno vrtijo pedala brez pritoževanja.

 Klasifikacija za cestno kolesarjenje

Nezahtevna

Ste slabše kondicijsko pripravljeni, kolesarite do 2x tedensko. Kolesarite po rahlo razgibanem terenu z manjšimi vzponi in spusti. Veste, da ima cestno kolo dve zavori.

Manj zahtevna

Ste zmerno kondicijsko pripravljeni, vadite več kot 3x tedensko. Kolesarite po hribovitem terenu s srednje dolgimi vzponi in spusti. Poznate prednji menjalnik na kolesu.

Zahtevna

Ste dobro kondicijsko pripravljeni, vadite aktivno redno tedensko. Kolesarite po hribovitem terenu in lahko več ur preživite na kolesu. Sami znate zamenjati zračnico.

Zelo zahtevna

Ste odlično kondicijsko pripravljeni, veliko časa namenite vadbi. Kolesarite po hribovitih terenih s strmimi vzponi in spusti. Sami znate zamenjati zračnico in nastaviti menjalnik.

 Klasifikacija za gorsko kolesarjenje

Nezahtevna

Ste slabše kondicijsko pripravljeni, na gorsko kolo sedete do 2x tedensko. Kolesarite po razgibanem terenu z manjšimi vzponi in spusti in različnimi podlagami, še raje pa po ravnini.

Manj zahtevna

Ste zmerno kondicijsko pripravljeni, vadite več kot 3x tedensko. Hribovit teren s srednje strmimi vzponi in spusti vam ne predstavlja večjih težav. Veste, da ima gorsko kolo široke in grobe plašče.

Zahtevna

Ste dobro kondicijsko in tehnično pripravljeni, vadite aktivno redno tedensko. Kolesarite po hribovitem terenu in lahko več ur preživite na kolesu. Veste kaj je »tubeless« in poznate razliko med prednjo in zadnjo zavoro.

Zelo zahtevna

Ste odlično kondicijsko pripravljeni, veliko časa namenite vadbi. Kolesarite po hribovitih terenih s strmimi tehničnimi vzponi in spusti. Morebitno potiskanje kolesa vam ne predstavlja težav, izraz »singletrail« vam ni tujka.

Rezervacija vodene kolesarske ture

Izberi ustrezno
Vse ture lahko izvajamo vsak dan v tednu. V primeru da izbrana tura ni na razpolago v želenem terminu prosimo, da želeni datum vodene ture zapišete pod opombe.
Vaš e-poštni naslov na katerega boste prejeli potrditev rezervacije vodene ture.
Označi ustrezno
Označi ustrezno

*S klikom na »POTRDI« vaša rezervacija še ni dokončno potrjena. V prihodnjih 24 urah lahko vas bomo kontaktirali ter vam potrdili razpoložljivost na izbrani turi oziroma sporočili ali je tura že zagotovljena.