Zagorje in Cilenca Trails

Cilenca Trails. Fotografija: Kolesarski klub Zagorska dolina
Cilenca Trails. Fotografija: Kolesarski klub Zagorska dolina
Cilenca Trails. Fotografija: Kolesarski klub Zagorska dolina
Cilenca Trails
Cilenca Trails
Cilenca Trails
Cilenca Trails
Cilenca Trails. Fotografija: Kolesarski klub Zagorska dolina
MTB, e-bike

Čas ture: 5 h
Dolžina: odvisna od števila voženj
Skupno vzpona: odvisna od števila voženj
Težavnost: nezahtevno - zelo zahtevno
Primerno za: MTB, e-bike
Podlaga: traili, makadam

V osrčju Zasavja, nekaj minut izven Zagorja ob Savi, se na pobočju Cilence razprostira mreža gorsko kolesarskih poti - Cilenca Trails. Traili se razprostirajo na območju 16 hektarjev in imajo okoli 200 do 230 m višinske razlike. Dostop do vrha je mogoč z električnim shuttlom ali s kolesarjenjem po urejenih progah za vzpenjanje v dolžini 2,5 ali 5,6 km. Proge so zasnovane tako, da se na njih lahko zabavajo prav vsi, od začetnikov do profesionalcev. Cilenca Trails je projekt Kolesarskega kluba Zagorska dolina, ki z mrežo trailov območju dodaja novo kolesarsko vsebino in razvija Zagorje ob Savi v kolesarsko destinacijo. Naš udoben kombi vas bo zapeljal do 26 km oddaljene Cilence in po 5 km dolgi cesti na vrh od koder je do prve poti v parku French Connection približno 5 min lahkega pedaliranja, malo po asfaltu in malo po gozdni cesti.

Možna organizacija delavnice male šole MTB, ki je namenjena pravilni in varni vožnji gorskega kolesa, pravilom obnašanja na kolesu, ter tehnike, ki olajšajo vožnjo po tehnično razgibanih terenih (tehnika zaviranja, vožnja skozi ovinke, sestopanje s kolesa ipd).

Minimalno število prijavljenih za izvedbo ture sta 2 osebi.

Cena

Prijavljenih

Cena na osebo

1 - 4 osebe

 55 €

5 - 8 oseb

 35 €

Cena vključuje

  • Povratni prevoz iz hotela Grof
  • Dnevna nalepka podpore
  • 5 x Shuttle

Možna doplačila

  • Najem kolesa: električno MTB - 45 €; električno polnovzmeteno kolo - 49 €

Vse organizirane vodene ture lahko priredimo vašim željam in kolesarskim sposobnostim. Kontaktirajte nas za pripravo personaliziranih programov.

Kvalifikacija težavnosti kolesarskih poti

 Klasifikacija za družinsko kolesarjenje

Nezahtevna

Ste družina z majhnimi otroki, ki že sami kolesarijo. Kolesarite pretežno po ravnini s krajšimi položnimi vzponi. Uživate ob ogledu znamenitosti med kolesarjenjem.

Manj zahtevna

Ste družina z mladimi otroki, ki radi kolesarijo. Kolesarite po razgibanem terenu z manjšimi vzponi in spusti. Otroci navdušeno vrtijo pedala brez pritoževanja.

 Klasifikacija za cestno kolesarjenje

Nezahtevna

Ste slabše kondicijsko pripravljeni, kolesarite do 2x tedensko. Kolesarite po rahlo razgibanem terenu z manjšimi vzponi in spusti. Veste, da ima cestno kolo dve zavori.

Manj zahtevna

Ste zmerno kondicijsko pripravljeni, vadite več kot 3x tedensko. Kolesarite po hribovitem terenu s srednje dolgimi vzponi in spusti. Poznate prednji menjalnik na kolesu.

Zahtevna

Ste dobro kondicijsko pripravljeni, vadite aktivno redno tedensko. Kolesarite po hribovitem terenu in lahko več ur preživite na kolesu. Sami znate zamenjati zračnico.

Zelo zahtevna

Ste odlično kondicijsko pripravljeni, veliko časa namenite vadbi. Kolesarite po hribovitih terenih s strmimi vzponi in spusti. Sami znate zamenjati zračnico in nastaviti menjalnik.

 Klasifikacija za gorsko kolesarjenje

Nezahtevna

Ste slabše kondicijsko pripravljeni, na gorsko kolo sedete do 2x tedensko. Kolesarite po razgibanem terenu z manjšimi vzponi in spusti in različnimi podlagami, še raje pa po ravnini.

Manj zahtevna

Ste zmerno kondicijsko pripravljeni, vadite več kot 3x tedensko. Hribovit teren s srednje strmimi vzponi in spusti vam ne predstavlja večjih težav. Veste, da ima gorsko kolo široke in grobe plašče.

Zahtevna

Ste dobro kondicijsko in tehnično pripravljeni, vadite aktivno redno tedensko. Kolesarite po hribovitem terenu in lahko več ur preživite na kolesu. Veste kaj je »tubeless« in poznate razliko med prednjo in zadnjo zavoro.

Zelo zahtevna

Ste odlično kondicijsko pripravljeni, veliko časa namenite vadbi. Kolesarite po hribovitih terenih s strmimi tehničnimi vzponi in spusti. Morebitno potiskanje kolesa vam ne predstavlja težav, izraz »singletrail« vam ni tujka.

Rezervacija vodene kolesarske ture

Izberi ustrezno
Vse ture lahko izvajamo vsak dan v tednu. V primeru da izbrana tura ni na razpolago v želenem terminu prosimo, da želeni datum vodene ture zapišete pod opombe.
Vaš e-poštni naslov na katerega boste prejeli potrditev rezervacije vodene ture.
Označi ustrezno
Označi ustrezno

*S klikom na »POTRDI« vaša rezervacija še ni dokončno potrjena. V prihodnjih 24 urah lahko vas bomo kontaktirali ter vam potrdili razpoložljivost na izbrani turi oziroma sporočili ali je tura že zagotovljena.