Po poti vranske kulturne dediščine

Muzej motociklov Vransko
Schwentnerjeva hiša Vransko
Vransko
Ranč Islander
Ranč Islander
Ranč Islander
Vransko
Vransko
Ranč Islander
Ranč Islander
Sv. Mihael
Družinska tura

Čas ture: 3 ure
Dolžina: 15km
Višinska razlika: 315m
Zahtevnost: nezahtevna tura
Primerno za: MTB, e-bike

Izpred hotela Grof se napotimo proti jugu čez potok Bolska in mimo ranča Islander v Prekopo, kjer si lahko ogledamo gasilsko zbirko. Rahel vzpon preko avtoceste proti Stopniku ter mimo cerkve sv. Mohorja in Fortunata do Brod, kjer se nahaja etnološka zbirka. Spustimo se še do Vranskega, mimo cerkve sv. Mihaela, muzeja motociklov in Schwentnerjeve hiše nato pa sledi vzpon na Tešovo, od koder se odpre lep razgled na Vransko. Do Grofa se bomo vrnili po glavni cesti.

Minimalno število prijavljenih za izvedbo ture sta 2 osebi

Cena

Prijavljenih

Cena na osebo

2 – 3 osebe

50 €

4 - 5 oseb

45 €

6 – 7 oseb

35 €

Možni ogledi na poti

  • Ranč Islander
  • Gasilska zbirka Vransko
  • Grad Stopnik
  • Graščina Brode
  • Etnološka zbirka
  • Cerkev sv. Mihaela
  • Muzej motociklov Vransko
  • Schwentnerjeva hiša Vransko

Vse organizirane vodene ture lahko priredimo vašim željam in kolesarskim sposobnostim. Kontaktirajte nas za pripravo personaliziranih programov.

Kvalifikacija težavnosti kolesarskih poti

 Klasifikacija za družinsko kolesarjenje

Nezahtevna

Ste družina z majhnimi otroki, ki že sami kolesarijo. Kolesarite pretežno po ravnini s krajšimi položnimi vzponi. Uživate ob ogledu znamenitosti med kolesarjenjem.

Manj zahtevna

Ste družina z mladimi otroki, ki radi kolesarijo. Kolesarite po razgibanem terenu z manjšimi vzponi in spusti. Otroci navdušeno vrtijo pedala brez pritoževanja.

 Klasifikacija za cestno kolesarjenje

Nezahtevna

Ste slabše kondicijsko pripravljeni, kolesarite do 2x tedensko. Kolesarite po rahlo razgibanem terenu z manjšimi vzponi in spusti. Veste, da ima cestno kolo dve zavori.

Manj zahtevna

Ste zmerno kondicijsko pripravljeni, vadite več kot 3x tedensko. Kolesarite po hribovitem terenu s srednje dolgimi vzponi in spusti. Poznate prednji menjalnik na kolesu.

Zahtevna

Ste dobro kondicijsko pripravljeni, vadite aktivno redno tedensko. Kolesarite po hribovitem terenu in lahko več ur preživite na kolesu. Sami znate zamenjati zračnico.

Zelo zahtevna

Ste odlično kondicijsko pripravljeni, veliko časa namenite vadbi. Kolesarite po hribovitih terenih s strmimi vzponi in spusti. Sami znate zamenjati zračnico in nastaviti menjalnik.

 Klasifikacija za gorsko kolesarjenje

Nezahtevna

Ste slabše kondicijsko pripravljeni, na gorsko kolo sedete do 2x tedensko. Kolesarite po razgibanem terenu z manjšimi vzponi in spusti in različnimi podlagami, še raje pa po ravnini.

Manj zahtevna

Ste zmerno kondicijsko pripravljeni, vadite več kot 3x tedensko. Hribovit teren s srednje strmimi vzponi in spusti vam ne predstavlja večjih težav. Veste, da ima gorsko kolo široke in grobe plašče.

Zahtevna

Ste dobro kondicijsko in tehnično pripravljeni, vadite aktivno redno tedensko. Kolesarite po hribovitem terenu in lahko več ur preživite na kolesu. Veste kaj je »tubeless« in poznate razliko med prednjo in zadnjo zavoro.

Zelo zahtevna

Ste odlično kondicijsko pripravljeni, veliko časa namenite vadbi. Kolesarite po hribovitih terenih s strmimi tehničnimi vzponi in spusti. Morebitno potiskanje kolesa vam ne predstavlja težav, izraz »singletrail« vam ni tujka.

Rezervacija vodene kolesarske ture

Izberi ustrezno
Vse ture lahko izvajamo vsak dan v tednu. V primeru da izbrana tura ni na razpolago v želenem terminu prosimo, da želeni datum vodene ture zapišete pod opombe.
Vaš e-poštni naslov na katerega boste prejeli potrditev rezervacije vodene ture.
Označi ustrezno
Označi ustrezno

*S klikom na »POTRDI« vaša rezervacija še ni dokončno potrjena. V prihodnjih 24 urah lahko vas bomo kontaktirali ter vam potrdili razpoložljivost na izbrani turi oziroma sporočili ali je tura že zagotovljena.