Vikend gravel kolesarjenje po Savinjski dolini - 3 dni

Gravel. Fotografija: Roadbike Holidays - Tobias Köhler
Viseči most Celje. Fotografija: Roadbike Holidays - Tobias Köhler
Viseči most Celje. Fotografija: Matic Gobec
Gravel. Fotografija: Matic Gobec
Gravel. Fotografija: Roadbike Holidays - Tobias Köhler
Gravel. Fotografija: Roadbike Holidays - Tobias Köhler
Gravel. Fotografija: Roadbike Holidays - Tobias Köhler
Gravel. Fotografija: Roadbike Holidays - Tobias Köhler
Gravel. Fotografija: Roadbike Holidays - Tobias Köhler
Gravel. Fotografija: Roadbike Holidays - Tobias Köhler
Gravel. Fotografija: Roadbike Holidays - Tobias Köhler
Gravel. Fotografija: Roadbike Holidays - Tobias Köhler
Gravel. Fotografija: Roadbike Holidays - Tobias Köhler
Informacijska tabla. Fotografija: Roadbike Holidays - Tobias Köhler
Coffee Break. Fotografija: Roadbike Holidays - Tobias Köhler
Gravel

1. dan: Prihod in Čreta
2. dan: Gora Oljka in Celje
3. dan: Čemšenik in Vrhe in odhod

VIKEND GRAVEL KOLESARJENJE PO SAVINJSKI DOLINI - 3 DNI

1. dan:  PRIHOD V SLOVENIJO, NAMESTITEV V KOLESARSKEM HOTELU GROF IN ČRETA

Prihod v Slovenijo (možnost transferja iz Ljubljane ali ostalih bližnjih letališč) in namestitev v kolesarskem Hotelu Grof. Nastanitev v modernih in udobnih sobah. 

Za prvi dan priporočamo krajšo kolesarsko turo na Čreto. Iz Hotela Grof odpeljemo v smeri Žovneškega jezera, vendar še pred jezerom pri cerkvi sv. Martina pri Podvrhu zavijemo levo na makadamsko cesto. Neprometna cesta s skoraj 500 m višinske razlike nas pripelje na južni rob Dobroveljske planote. Med makadamskim vzponom se nam odpirajo razgledi na grad Žovnek, Žovneško jezero in celotno Spodnjo Savinjsko dolino. Pot nas pelje mimo partizanskih spomenikov in v NOB požgane domačije. Sledimo gozdni cesti vzdolž vrha Črete, tisti spretnejši pa lahko poskusijo kolesariti po markirani poti čez vrh. Pri cerkvi sv. Katarine na Čreti se po prijetno speljani asfaltirani cesti spustimo nazaj v Vransko. Nočitev.

Informacije o turi:

Dolžina: 23 km

Vzpon: 650 m 

Čas ture: 2 h

Podlaga: asfalt, makadam

2. dan: GORA OLJKA IN CELJE

Zajtrk v hotelu. Asfaltirana cesta nas preko manjših vzpetin najprej zapelje proti Žovneškemu jezeru, ki nudi dom številnim vrstam ptic. Sledimo cesti vse do Spodnjih Gorč, kjer se prične prvi odsek makadama, ki nas popelje med nasade hmelja. V Parižljah nato prvič prečkamo reko Savinjo in nadaljujemo naravnost proti Polzeli, kjer zavijemo levo in se začnemo počasi vzpenjati proti Gori Oljki. Asfaltirana cesta malo pred vrhom preide v makadam. Na vrhu, ki leži na nadmorski višini 734 m nas pri cerkvi sv. Križa pričakajo prelepi razgledi na Posavsko hribovje na jugu, Kamniško-Savinjske Alpe in Savinjsko dolino na zahodu, Pohorje in Paški Kozjak na severu in Celjsko kotlino na vzhodu. Tik pod vrhom stoji planinski dom v katerem se lahko okrepčate. Sledi spust proti Polzeli in kolesarjenje med hmeljišči vse do Spodnjih Grušovelj, kjer prečkamo avtocesto in nadaljujemo pot proti Žalcu. Nato kolesarimo po lokalnih cestah in med hmeljišči vse do Celja, kjer se usmerimo nazaj proti Hotelu Grof. Kolesarimo gorvodno na levi strani reke Savinje. Pri visečem mostu jo ponovno prečimo in kolesarimo po desni strani reke, mimo ribnika Vrbje vse do Latkove vasi. Sledi še zadnje prečenje in vožnja po lokalnih cestah vse do Hotela Grof. Čas za počitek in sproščanje v Hotelu Grof. Nočitev.

Informacije o turi:

Dolžina: 75 km

Vzpon: 770 m 

Čas ture: 5 h

Podlaga: asfalt, makadam

3. dan: ČEMŠENIK IN VRHE

Zajtrk v hotelu. Kolesariti začnemo južno od Hotela Grof, ob reki Bolska, po stranski lokalni cesti (Žalec 01). Blizu Rancha Islander zavijemo desno in po makadamski cesti nadaljujemo proti Taboru. Pri cerkvi sv. Jurija zavijemo desno proti Lokam. Pri kapelici v kraju Loke se držimo desne in nadaljujemo pot proti Črnemu vrhu. Pot se začne počasi vzpenjati in pri odcepu za Črni vrh nadaljujemo naravnost proti Krvavici. Makedamska pot nas kmalu pripelje do prelaza Presedelje in spomenika NOB pod Čemšeniško planino. Pot nadaljujemo pod severnimi pobočji Čemšeniške planine jugozahodno proti Zaplanini in smučišču Prvine. Na križišču za Limovce in Brezje zavijemo levo in nadaljujemo proti Brezju in Dobrljevem. V kraju Dobrljevo nadaljujemo naravnost proti Čemšeniku, Zaloki in Jesenovem. Skozi kraja Križe in Drenovec se povzpnemo vse do Planinskega doma Vrhe, kjer se začnemo počasi spuščati nazaj proti Hotelu Grof v smeri Klinčkovega vrha. Spust poteka po makadamski cesti vse do kraja Loke, kjer zavijemo desno proti Taboru in po isti poti nazaj do Hotela Grof. 

Možnost osvežitve in tuša v Hotelu Grof (možnost pozne odjave glede na razpoložljivost in možnost uporabe hotelske garderobe). Slovo in organizirani transferji do bližnjih letališč ali individualni odhodi.

Informacije o turi:

Dolžina: 43 km 

Vzpon: 1000 m 

Čas ture: 3,5 h

Podlaga: asfalt, makadam

CENA 2024: 

GOSTIŠČE GROF 3*

MAREC in NOVEMBER: 89 € na osebo v dvoposteljni sobi

APRIL in OKTOBER:  94 € na osebo v dvoposteljni sobi

MAJ, JUNIJ in SEPTEMBER: 104 € na osebo v dvoposteljni sobi

JULIJ in AVGUST: 118 € na osebo v dvoposteljni sobi

 

HOTEL GROF 4*

MAREC in NOVEMBER: 114 € na osebo v dvoposteljni sobi

APRIL in OKTOBER: 124 € na osebo v dvoposteljni sobi

MAJ, JUNIJ in SEPTEMBER: 140 € na osebo v dvoposteljni sobi

JULIJ in AVGUST: 154 € na osebo v dvoposteljni sobi

Cena vključuje:

 • 2 x nočitev z bogatim zajtrkom v izbrani dvoposteljni sobi
 • GPX datoteke z vsemi razpoložljivimi turami za vašo navigacijsko napravo
 • Brezplačna uporaba hotelskih storitev: kolesarski kotiček, kolesarski zemljevidi, kolesarnica, pranje kolesa, sušilnica, osnovni servis koles, itd.
 • Brezplačno pranje kolesarskih oblačil v času bivanja
 • Spremljevalno vozilo oz. prevoz nazaj v hotel v primeru okvare kolesa
 • 1 x 10 % popust na gostinske storitve v gostilni Grof v času bivanja
 • Brezplačna uporaba fitnesa
 • Parkirno mesto
 • Wi-Fi in DDV

 

Turistična taksa (1,50 € na odraslo osebo na dan), ni vključena v ceno

Izbor tras je le naše priporočilo. Med našimi različnimi predlogi kolesarskih poti si lahko vsak dan sami po svojih željah prilagodite kateri koli izlet. Cena ne vključuje vodnika, za vsako izbrano turo boste prejeli gpx sledi ture. Doplačilo za vodnika je 200 € na dan (za do 8 oseb).

Možna doplačila:

 • Doplačilo za sobo z balkonom: 40 € na sobo za paket (samo v Hotelu 4*)
 • Doplačilo za enoposteljno sobo: od 59 € na sobo za paket (odvisno od termina in tipa sobe)
 • Izposoja GPS navigacijske naprave: 10 € za paket
 • Izposoja koles: 40 € na dan gravel kolo, 40 € na dan električno kolo
 • Zasebni vodnik za 3 kolesarske ture: 600 € na skupino (do 8 oseb v skupini)
 • Lokalni ogledi in prevozi po Sloveniji (vodene ture): po dogovoru

Vse organizirane vodene ture lahko priredimo vašim željam in kolesarskim sposobnostim. Kontaktirajte nas za pripravo personaliziranih programov.

Kvalifikacija težavnosti kolesarskih poti

 Klasifikacija za družinsko kolesarjenje

Nezahtevna

Ste družina z majhnimi otroki, ki že sami kolesarijo. Kolesarite pretežno po ravnini s krajšimi položnimi vzponi. Uživate ob ogledu znamenitosti med kolesarjenjem.

Manj zahtevna

Ste družina z mladimi otroki, ki radi kolesarijo. Kolesarite po razgibanem terenu z manjšimi vzponi in spusti. Otroci navdušeno vrtijo pedala brez pritoževanja.

 Klasifikacija za cestno kolesarjenje

Nezahtevna

Ste slabše kondicijsko pripravljeni, kolesarite do 2x tedensko. Kolesarite po rahlo razgibanem terenu z manjšimi vzponi in spusti. Veste, da ima cestno kolo dve zavori.

Manj zahtevna

Ste zmerno kondicijsko pripravljeni, vadite več kot 3x tedensko. Kolesarite po hribovitem terenu s srednje dolgimi vzponi in spusti. Poznate prednji menjalnik na kolesu.

Zahtevna

Ste dobro kondicijsko pripravljeni, vadite aktivno redno tedensko. Kolesarite po hribovitem terenu in lahko več ur preživite na kolesu. Sami znate zamenjati zračnico.

Zelo zahtevna

Ste odlično kondicijsko pripravljeni, veliko časa namenite vadbi. Kolesarite po hribovitih terenih s strmimi vzponi in spusti. Sami znate zamenjati zračnico in nastaviti menjalnik.

 Klasifikacija za gorsko kolesarjenje

Nezahtevna

Ste slabše kondicijsko pripravljeni, na gorsko kolo sedete do 2x tedensko. Kolesarite po razgibanem terenu z manjšimi vzponi in spusti in različnimi podlagami, še raje pa po ravnini.

Manj zahtevna

Ste zmerno kondicijsko pripravljeni, vadite več kot 3x tedensko. Hribovit teren s srednje strmimi vzponi in spusti vam ne predstavlja večjih težav. Veste, da ima gorsko kolo široke in grobe plašče.

Zahtevna

Ste dobro kondicijsko in tehnično pripravljeni, vadite aktivno redno tedensko. Kolesarite po hribovitem terenu in lahko več ur preživite na kolesu. Veste kaj je »tubeless« in poznate razliko med prednjo in zadnjo zavoro.

Zelo zahtevna

Ste odlično kondicijsko pripravljeni, veliko časa namenite vadbi. Kolesarite po hribovitih terenih s strmimi tehničnimi vzponi in spusti. Morebitno potiskanje kolesa vam ne predstavlja težav, izraz »singletrail« vam ni tujka.

*S klikom na »POTRDI« vaša rezervacija še ni dokončno potrjena. V prihodnjih 24 urah lahko vas bomo kontaktirali ter vam potrdili razpoložljivost na izbrani turi oziroma sporočili ali je tura že zagotovljena.