Vikend gorsko kolesarjenje v Savinjski dolini - 3 dni

Čreta in Dobrovlje
Čreta in Dobrovlje
Čreta in Dobrovlje
Braslovško jezero
Braslovško jezero
Čreta in Dobrovlje
Čreta in Dobrovlje
Čreta in Dobrovlje
Čreta in Dobrovlje
Čreta in Dobrovlje
Čreta in Dobrovlje
Zgornja Savinjska dolina
Na Menino planino
Na Menino planino
Na Menino planino
Na Menino planino
Menina planina
Menina planina
Menina planina
Menina planina
Menina planina
Menina planina
MTB, E-Bike

1. dan: Prihod in Čreta
2. dan: Menina planina
3. dan: Ojstrica in odhod

VIKEND GORSKO KOLESARJENJE PO SAVINJSKI DOLINI - 3 DNI

1. dan:  PRIHOD V SLOVENIJO, NASTANITEV  IN ČRETA

Prihod v Slovenijo (možnost transferja iz Ljubljane ali ostalih bližnjih letališč) in nastanitev v modernih in udobnih sobah. 

Za prvi dan priporočamo krajšo turo na Čreto. Iz hotela Grof odpeljemo v smeri Žovneškega jezera, vendar še pred jezerom pri cerkvi sv. Martina pri Podvrhu zavijemo levo na makadamsko cesto. Neprometna cesta s skoraj 500 m višinske razlike nas pripelje na južni rob Dobroveljske planote. Med makadamskim vzponom se nam odpirajo razgledi na grad Žovnek, Žovneško jezero in celotno Spodnjo Savinjsko dolino. Pot nas pelje mimo partizanskih spomenikov in v NOB požgane domačije. Sledimo gozdni cesti vzdolž vrha Črete, tisti spretnejši pa lahko poskusijo kolesariti po markirani poti čez vrh. Pri cerkvi sv. Katarine na Čreti se po prijetno speljani asfaltirani cesti spustimo nazaj v Vransko. Čas za počitek in nočitev. 

Informacije o turi:

Dolžina: 23 km

Vzpon: 650 m 

Čas ture: 2 h

Podlaga: asfalt, makadam

2. dan: ČUDOVITA MENINA PLANINA

Zajtrk v hotelu. Za ogrevanje se mimo Vranskega po asfaltni poti povzpnemo čez prelaz Lipa. Tik pred koncem spusta v Šmartno ob Dreti pri večji kmetiji zavijemo na makadamsko cesto, ki vijuga po pobočju Menine planine. Po nekaj kilometrih se priključimo cesti, ki iz Bočne pelje na Menino planino. Idilična makadamska cesta nas vodi preko dolge planote Menine planine do Biba planine. V edinem ostrem ovinku odvijemo na strm kolovoz med pašnike, ki pa se po 3 km priključi cesti proti sedlu Slopi. Sledi le še prečenje do Jeseničnika po razgled in spust v Vransko. Čas za sprostitev v Hotelu Grof. Nočitev. 

Informacije o turi:

Dolžina: 54 km

Vzpon: 1800 m 

Čas ture: 5 h

Podlaga: asfalt, makadam, kolovoz

3. dan: OJSTRICA - KROG ČEZ DOLINO, KJER SE JE PRIDELOVALO GROFOVSKO VINO IN SLOVO

Zajtrk v hotelu. Stranske asfaltne povezave nas popeljejo skozi Tabor vse do Lok od koder se po makadamski cesti vzpnemo mimo ostankov gradu Ojstrica. Sledimo modro-belim kolesarskim markacijam Slovenske turnokolesarske poti in obkrožimo Krvavico. Čez Vrhe se spustimo v smeri Podmeje, vendar obrnemo proti Miklavžu nad Taborom. Spust po asfaltiranem cestišču z razgledom na Kamniško-Savinjske Alpe nas mimo Ribnika pri Lisjaku pripelje nazaj v Tabor. 

Možnost osvežitve in tuša v Hotelu Grof (možnost pozne odjave glede na razpoložljivost in možnost uporabe hotelske garderobe). Slovo in organizirani transferji do bližnjih letališč ali individualni odhodi.

Informacije o turi:

Dolžina: 32 km

Vzpon: 740 m 

Čas ture: 3 h

Podlaga: asfalt, makadam, gozdni kolovoz

CENA: 

GOSTIŠČE GROF 3*

MAREC in NOVEMBER: 89 € na osebo v dvoposteljni sobi

APRIL in OKTOBER:  94 € na osebo v dvoposteljni sobi

MAJ, JUNIJ in SEPTEMBER: 104 € na osebo v dvoposteljni sobi

JULIJ in AVGUST: 118 € na osebo v dvoposteljni sobi

 

HOTEL GROF 4*

MAREC in NOVEMBER: 114 € na osebo v dvoposteljni sobi

APRIL in OKTOBER: 124 € na osebo v dvoposteljni sobi

MAJ, JUNIJ in SEPTEMBER: 140 € na osebo v dvoposteljni sobi

JULIJ in AVGUST: 154 € na osebo v dvoposteljni sobi

Cena vključuje:

 • 2x nočitev z zajtrkom v izbrani dvoposteljni sobi
 • GPX datoteke z vsemi razpoložljivimi turami za vašo navigacijsko napravo
 • Brezplačna uporaba hotelskih storitev: kolesarski kotiček, kolesarski zemljevidi, kolesarnica, pranje kolesa, sušilnica, osnovni servis koles, itd.
 • Brezplačno pranje kolesarskih oblačil v času bivanja
 • Spremljevalno vozilo oz. prevoz nazaj v hotel v primeru okvare kolesa
 • 1 x 10 % popust na gostinske storitve v gostilni Grof v času bivanja
 • Brezplačna uporaba fitnesa
 • Parkirno mesto
 • Wi-Fi in DDV

 

Turistična taksa (1,50 € na odraslo osebo na dan), ni vključena v ceno

Izbor tras je le naše priporočilo. Med našimi različnimi predlogi kolesarskih poti si lahko vsak dan sami po svojih željah prilagodite kateri koli izlet. Cena ne vključuje vodnika, za vsako izbrano turo boste prejeli gpx sledi ture. Doplačilo za vodnika je 200 € na dan (za do 8 oseb).

Možna doplačila:

 • Doplačilo za sobo z balkonom: 40 € na sobo za paket (samo v Hotelu 4*)
 • Doplačilo za enoposteljno sobo: od 59 € na sobo za paket (odvisno od termina in tipa sobe)
 • Izposoja GPS navigacijske naprave: 10 € za paket
 • Izposoja koles: 40 € na dan gravel kolo, 40 € na dan električno kolo
 • Zasebni vodnik za 3 kolesarske ture: 600 € na skupino (do 8 oseb v skupini)
 • Lokalni ogledi in prevozi po Sloveniji (vodene ture): po dogovoru

Vse organizirane vodene ture lahko priredimo vašim željam in kolesarskim sposobnostim. Kontaktirajte nas za pripravo personaliziranih programov.

Kvalifikacija težavnosti kolesarskih poti

 Klasifikacija za družinsko kolesarjenje

Nezahtevna

Ste družina z majhnimi otroki, ki že sami kolesarijo. Kolesarite pretežno po ravnini s krajšimi položnimi vzponi. Uživate ob ogledu znamenitosti med kolesarjenjem.

Manj zahtevna

Ste družina z mladimi otroki, ki radi kolesarijo. Kolesarite po razgibanem terenu z manjšimi vzponi in spusti. Otroci navdušeno vrtijo pedala brez pritoževanja.

 Klasifikacija za cestno kolesarjenje

Nezahtevna

Ste slabše kondicijsko pripravljeni, kolesarite do 2x tedensko. Kolesarite po rahlo razgibanem terenu z manjšimi vzponi in spusti. Veste, da ima cestno kolo dve zavori.

Manj zahtevna

Ste zmerno kondicijsko pripravljeni, vadite več kot 3x tedensko. Kolesarite po hribovitem terenu s srednje dolgimi vzponi in spusti. Poznate prednji menjalnik na kolesu.

Zahtevna

Ste dobro kondicijsko pripravljeni, vadite aktivno redno tedensko. Kolesarite po hribovitem terenu in lahko več ur preživite na kolesu. Sami znate zamenjati zračnico.

Zelo zahtevna

Ste odlično kondicijsko pripravljeni, veliko časa namenite vadbi. Kolesarite po hribovitih terenih s strmimi vzponi in spusti. Sami znate zamenjati zračnico in nastaviti menjalnik.

 Klasifikacija za gorsko kolesarjenje

Nezahtevna

Ste slabše kondicijsko pripravljeni, na gorsko kolo sedete do 2x tedensko. Kolesarite po razgibanem terenu z manjšimi vzponi in spusti in različnimi podlagami, še raje pa po ravnini.

Manj zahtevna

Ste zmerno kondicijsko pripravljeni, vadite več kot 3x tedensko. Hribovit teren s srednje strmimi vzponi in spusti vam ne predstavlja večjih težav. Veste, da ima gorsko kolo široke in grobe plašče.

Zahtevna

Ste dobro kondicijsko in tehnično pripravljeni, vadite aktivno redno tedensko. Kolesarite po hribovitem terenu in lahko več ur preživite na kolesu. Veste kaj je »tubeless« in poznate razliko med prednjo in zadnjo zavoro.

Zelo zahtevna

Ste odlično kondicijsko pripravljeni, veliko časa namenite vadbi. Kolesarite po hribovitih terenih s strmimi tehničnimi vzponi in spusti. Morebitno potiskanje kolesa vam ne predstavlja težav, izraz »singletrail« vam ni tujka.

*S klikom na »POTRDI« vaša rezervacija še ni dokončno potrjena. V prihodnjih 24 urah lahko vas bomo kontaktirali ter vam potrdili razpoložljivost na izbrani turi oziroma sporočili ali je tura že zagotovljena.