Po poteh Savinjske kulturne dediščine

MTB, e-bike

Čas ture: 6h
Dolžina: 33 km
Višinska razlika: 170 m
Zahtevnost: nezahtevna tura
Primerno za: MTB, e-bike
Podlaga: asfalt, makadam, kolovoz

Svoj kolesarski dan bomo začeli z zajtrkom pri Grofu. Nato bomo kolesarili do muzeja motociklov na Vranskem, kjer si bomo ogledali zbirko starih motorjev. Nadaljujemo nazaj mimo Grofa proti jezeru in gradu Žovnek. Sledil bo individualni ogled gradu, kjer so živeli predniki grofov Celjskih. Kratek spust in kolesarjenje mimo jezera Žovnek ter po hmeljiščih mimo pivovarne Green Gold v Šempeter V Savinjski dolini, kjer si bomo ogledali še Rimsko nekropolo. Kolesarjenje še mimo ribnika Vrbje do Eko muzeja hmeljarstva in pivovarstva v Žalcu. Kratek ogled, ter zaključek ture na Fontani piva, kjer bo tudi lahko kosilo.

Minimalno število prijavljenih za izvedbo ture je 6 oseb. Za pripravo personalizirane ponudbe ali ponudbe za več kot 16 oseb nas kontaktirajte. 

 

Cena

Prijavljenih

Cena na osebo

6 – 7 oseb

95€

8 – 15 oseb

89€

16 oseb +

85€

 

Cena vključuje

  • Zajtrk pri Grofu
  • Vstop v Muzej motociklov Vransko
  • Ogled gradu Žovnek
  • Ogled Rimske nekropole v Šempetru
  • Ogled Eko muzeja hmeljarstva in pivovarstva
  • Fontana piva – vrček in degustacija 6x 0,1l piva
  • Lahko kosilo na poti ter prigrizek na zaključku ture
  • Vodenje, organizacijo ter spremstvo na kolesarjenju
  • Transfer iz Žalca nazaj v Grof

Vse organizirane vodene ture lahko priredimo vašim željam in kolesarskim sposobnostim. Kontaktirajte nas za pripravo personaliziranih programov.

Kvalifikacija težavnosti kolesarskih poti

 Klasifikacija za družinsko kolesarjenje

Nezahtevna

Ste družina z majhnimi otroki, ki že sami kolesarijo. Kolesarite pretežno po ravnini s krajšimi položnimi vzponi. Uživate ob ogledu znamenitosti med kolesarjenjem.

Manj zahtevna

Ste družina z mladimi otroki, ki radi kolesarijo. Kolesarite po razgibanem terenu z manjšimi vzponi in spusti. Otroci navdušeno vrtijo pedala brez pritoževanja.

 Klasifikacija za cestno kolesarjenje

Nezahtevna

Ste slabše kondicijsko pripravljeni, kolesarite do 2x tedensko. Kolesarite po rahlo razgibanem terenu z manjšimi vzponi in spusti. Veste, da ima cestno kolo dve zavori.

Manj zahtevna

Ste zmerno kondicijsko pripravljeni, vadite več kot 3x tedensko. Kolesarite po hribovitem terenu s srednje dolgimi vzponi in spusti. Poznate prednji menjalnik na kolesu.

Zahtevna

Ste dobro kondicijsko pripravljeni, vadite aktivno redno tedensko. Kolesarite po hribovitem terenu in lahko več ur preživite na kolesu. Sami znate zamenjati zračnico.

Zelo zahtevna

Ste odlično kondicijsko pripravljeni, veliko časa namenite vadbi. Kolesarite po hribovitih terenih s strmimi vzponi in spusti. Sami znate zamenjati zračnico in nastaviti menjalnik.

 Klasifikacija za gorsko kolesarjenje

Nezahtevna

Ste slabše kondicijsko pripravljeni, na gorsko kolo sedete do 2x tedensko. Kolesarite po razgibanem terenu z manjšimi vzponi in spusti in različnimi podlagami, še raje pa po ravnini.

Manj zahtevna

Ste zmerno kondicijsko pripravljeni, vadite več kot 3x tedensko. Hribovit teren s srednje strmimi vzponi in spusti vam ne predstavlja večjih težav. Veste, da ima gorsko kolo široke in grobe plašče.

Zahtevna

Ste dobro kondicijsko in tehnično pripravljeni, vadite aktivno redno tedensko. Kolesarite po hribovitem terenu in lahko več ur preživite na kolesu. Veste kaj je »tubeless« in poznate razliko med prednjo in zadnjo zavoro.

Zelo zahtevna

Ste odlično kondicijsko pripravljeni, veliko časa namenite vadbi. Kolesarite po hribovitih terenih s strmimi tehničnimi vzponi in spusti. Morebitno potiskanje kolesa vam ne predstavlja težav, izraz »singletrail« vam ni tujka.

Rezervacija vodene kolesarske ture

Izberi ustrezno
Vse ture lahko izvajamo vsak dan v tednu. V primeru da izbrana tura ni na razpolago v želenem terminu prosimo, da želeni datum vodene ture zapišete pod opombe.
Vaš e-poštni naslov na katerega boste prejeli potrditev rezervacije vodene ture.
Označi ustrezno
Označi ustrezno

*S klikom na »POTRDI« vaša rezervacija še ni dokončno potrjena. V prihodnjih 24 urah lahko vas bomo kontaktirali ter vam potrdili razpoložljivost na izbrani turi oziroma sporočili ali je tura že zagotovljena.