Po poteh grofov Celjskih

Celjski grad
Celjski grad
Po poteh grofov Celjskih
Celjski grad
Celjska koča
Celjska koča
MTB, e-bike

Čas ture: 8h
Dolžina: 42 km
Višinska razlika: 800 m
Zahtevnost: zahtevna tura
Primerno za: MTB, e-bike
Podlaga: asfalt, makadam, kolovoz in gozdne poti

Začetek ture v Celju – možnost prevoza iz Grofa na izhodišče ture.

V mestu Celje si bomo najprej ogledali zapuščino grofov Celjskih v Pokrajinskem muzeju ter v Mestu pod mestom, nato pa se bomo dvignili na Stari grad Celje, kjer bomo imeli srednjeveški energijski prigrizek. Sledil bo vzpon na Celjsko kočo, ki bo za nas zahteval malce več energije. Tu bo čas tudi za kakšno adrenalinsko aktivnost (bobkart, zipline ali pustolovski park) ter okrepčilo. Še spust nazaj v dolino (za neustrašne - adrenalinski spust po Sklesani Mariji) ter ravninsko kolesarjenje do Šmartinskega jezera. Kulinarično grofovsko presenečenje ter polkrog okoli jezera. Nazadnje se bomo odpeljali še do Savinjske pivovarne - Clef, kjer si bomo ogledali pivovarno, kjer se prepletata in pretakata pivo in glasba. Degustacija piva.

Minimalno število prijavljenih za izvedbo ture je 6 oseb. Za pripravo personalizirane ponudbe ali ponudbe za več kot 16 oseb, nas kontaktirajte.

Cena

Prijavljenih

Cena na osebo

6 – 7 oseb

 v pripravi

8 – 15 oseb

 v pripravi

16+ oseb 

 v pripravi

 

Cena vključuje

 • Ogled Pokrajinskega muzeja in Mesta pod mestom
 • Vstopnino na Stari grad Celje in srednjeveško energijsko okrepčilo
 • Kosilo na Celjski koči ter kulinarično presenečenje na Šmartinskem jezeru
 • Ogled pivovarne Clef in degustacija piva
 • Vodenje, organizacijo in spremstvo na kolesarski turi

 

Opcijsko

 • Nastanitev v hotelu Grof v Superior dvoposteljni sobi brez balkona: 45€
 • Večerja v gostilni Grof (3-course): od 15€ na osebo
 • Celjska koča: pustolovski park, zipline (obvezna predhodna rezervacija) ali bobkart
 • Transfer s kolesom (v eno smer): 20€
 • Transfer brez kolesa (v eno smer): 15€
 • Transfer s kolesom povratni: 30€
 • Transfer brez kolesa povratni: 25€

Vse organizirane vodene ture lahko priredimo vašim željam in kolesarskim sposobnostim. Kontaktirajte nas za pripravo personaliziranih programov.

Kvalifikacija težavnosti kolesarskih poti

 Klasifikacija za družinsko kolesarjenje

Nezahtevna

Ste družina z majhnimi otroki, ki že sami kolesarijo. Kolesarite pretežno po ravnini s krajšimi položnimi vzponi. Uživate ob ogledu znamenitosti med kolesarjenjem.

Manj zahtevna

Ste družina z mladimi otroki, ki radi kolesarijo. Kolesarite po razgibanem terenu z manjšimi vzponi in spusti. Otroci navdušeno vrtijo pedala brez pritoževanja.

 Klasifikacija za cestno kolesarjenje

Nezahtevna

Ste slabše kondicijsko pripravljeni, kolesarite do 2x tedensko. Kolesarite po rahlo razgibanem terenu z manjšimi vzponi in spusti. Veste, da ima cestno kolo dve zavori.

Manj zahtevna

Ste zmerno kondicijsko pripravljeni, vadite več kot 3x tedensko. Kolesarite po hribovitem terenu s srednje dolgimi vzponi in spusti. Poznate prednji menjalnik na kolesu.

Zahtevna

Ste dobro kondicijsko pripravljeni, vadite aktivno redno tedensko. Kolesarite po hribovitem terenu in lahko več ur preživite na kolesu. Sami znate zamenjati zračnico.

Zelo zahtevna

Ste odlično kondicijsko pripravljeni, veliko časa namenite vadbi. Kolesarite po hribovitih terenih s strmimi vzponi in spusti. Sami znate zamenjati zračnico in nastaviti menjalnik.

 Klasifikacija za gorsko kolesarjenje

Nezahtevna

Ste slabše kondicijsko pripravljeni, na gorsko kolo sedete do 2x tedensko. Kolesarite po razgibanem terenu z manjšimi vzponi in spusti in različnimi podlagami, še raje pa po ravnini.

Manj zahtevna

Ste zmerno kondicijsko pripravljeni, vadite več kot 3x tedensko. Hribovit teren s srednje strmimi vzponi in spusti vam ne predstavlja večjih težav. Veste, da ima gorsko kolo široke in grobe plašče.

Zahtevna

Ste dobro kondicijsko in tehnično pripravljeni, vadite aktivno redno tedensko. Kolesarite po hribovitem terenu in lahko več ur preživite na kolesu. Veste kaj je »tubeless« in poznate razliko med prednjo in zadnjo zavoro.

Zelo zahtevna

Ste odlično kondicijsko pripravljeni, veliko časa namenite vadbi. Kolesarite po hribovitih terenih s strmimi tehničnimi vzponi in spusti. Morebitno potiskanje kolesa vam ne predstavlja težav, izraz »singletrail« vam ni tujka.

Rezervacija vodene kolesarske ture

Izberi ustrezno
Vse ture lahko izvajamo vsak dan v tednu. V primeru da izbrana tura ni na razpolago v želenem terminu prosimo, da želeni datum vodene ture zapišete pod opombe.
Vaš e-poštni naslov na katerega boste prejeli potrditev rezervacije vodene ture.
Označi ustrezno
Označi ustrezno

*S klikom na »POTRDI« vaša rezervacija še ni dokončno potrjena. V prihodnjih 24 urah lahko vas bomo kontaktirali ter vam potrdili razpoložljivost na izbrani turi oziroma sporočili ali je tura že zagotovljena.