M10 - Braslovško jezero (16)

Braslovško jezero
Proti Braslovčam
Braslovško jezero
Braslovško jezero
Braslovško jezero
Braslovško jezero
Proti Čreti
Proti Čreti
Vzpon
Vzpon
Proti Čreti
Vzpon
Čreta
Čreta
Čreta
Čreta
Spust
Spust
Spust
Čreta
Braslovško jezero
Presersko jezero
Evharistični križ na Toncovih pečinah
Ropasija
Cerkev sv. Marije Vnebovzete - Braslovče

Čez Čreto do Braslovškega jezera

Kolesarska pot poteka po občinah Vransko in Braslovče in je delno označena s št. 16. Z Vranskega se pot vzpne in pelje po južnih obronkih Dobrovelj mimo Prapreč skozi naselji Tešova in Ropasija (Jeronim). Nadaljujemo po vrhu planote Dobrovlje in se nato spustimo proti Malim Braslovčam. Nadaljujemo mimo Preserskega jezera (ribnik), nazaj v Braslovče. Mimo cerkve Marijinega vnebovzetja in mimo Braslovškega kozolca prikolesarimo vse do Braslovškega jezera. Do Hotela Grof se vrnemo po lokalni cesti Braslovče - Gomilsko - Vransko.

Zanimivosti

Itinerar: Hotel Grof - Vransko - Tešova - Čreta - Dobrovlje - Presersko jezero - Braslovče - Braslovško jezero - Braslovče - Kamenče - Prekopa - Hotel Grof
Dolžina: 39 km
Skupno vzpona: 880 m
Čas: 3 h
Teren: hribovje
Podlaga: 24 km asfalt, 15 km makadam
Primerno za gorsko kolesarjenje
Težavnost: zahtevna
Maksimalen naklon: 15 %

Kvalifikacija težavnosti kolesarskih poti

 Klasifikacija za družinsko kolesarjenje

Nezahtevna

Ste družina z majhnimi otroki, ki že sami kolesarijo. Kolesarite pretežno po ravnini s krajšimi položnimi vzponi. Uživate ob ogledu znamenitosti med kolesarjenjem.

Manj zahtevna

Ste družina z mladimi otroki, ki radi kolesarijo. Kolesarite po razgibanem terenu z manjšimi vzponi in spusti. Otroci navdušeno vrtijo pedala brez pritoževanja.

 Klasifikacija za cestno kolesarjenje

Nezahtevna

Ste slabše kondicijsko pripravljeni, kolesarite do 2x tedensko. Kolesarite po rahlo razgibanem terenu z manjšimi vzponi in spusti. Veste, da ima cestno kolo dve zavori.

Manj zahtevna

Ste zmerno kondicijsko pripravljeni, vadite več kot 3x tedensko. Kolesarite po hribovitem terenu s srednje dolgimi vzponi in spusti. Poznate prednji menjalnik na kolesu.

Zahtevna

Ste dobro kondicijsko pripravljeni, vadite aktivno redno tedensko. Kolesarite po hribovitem terenu in lahko več ur preživite na kolesu. Sami znate zamenjati zračnico.

Zelo zahtevna

Ste odlično kondicijsko pripravljeni, veliko časa namenite vadbi. Kolesarite po hribovitih terenih s strmimi vzponi in spusti. Sami znate zamenjati zračnico in nastaviti menjalnik.

 Klasifikacija za gorsko kolesarjenje

Nezahtevna

Ste slabše kondicijsko pripravljeni, na gorsko kolo sedete do 2x tedensko. Kolesarite po razgibanem terenu z manjšimi vzponi in spusti in različnimi podlagami, še raje pa po ravnini.

Manj zahtevna

Ste zmerno kondicijsko pripravljeni, vadite več kot 3x tedensko. Hribovit teren s srednje strmimi vzponi in spusti vam ne predstavlja večjih težav. Veste, da ima gorsko kolo široke in grobe plašče.

Zahtevna

Ste dobro kondicijsko in tehnično pripravljeni, vadite aktivno redno tedensko. Kolesarite po hribovitem terenu in lahko več ur preživite na kolesu. Veste kaj je »tubeless« in poznate razliko med prednjo in zadnjo zavoro.

Zelo zahtevna

Ste odlično kondicijsko pripravljeni, veliko časa namenite vadbi. Kolesarite po hribovitih terenih s strmimi tehničnimi vzponi in spusti. Morebitno potiskanje kolesa vam ne predstavlja težav, izraz »singletrail« vam ni tujka.

Na recepciji hotela Grof prejmete brezplačne zemljevide kolesarskih poti, na svoje navigacijske naprave pa si lahko tudi naložite izbrani gpx.