Grofova kulinarična tura

Pri jami Pekel
Vzpon na Žovnek
Pogostitev
Pogostitev
Pogostitev
Pri fontani piva v Žalcu
Pivovarna Green Gold
Pivovarna Green Gold
MTB / družinska

Čas ture: cca. 8 ur
Dolžina: 35 km
Višinska razlika: 260m
Zahtevnost: nezahtevna tura
Primerno za: MTB, e-bike, gravel
Podlaga: asfalt, makadam, kolovoz

Tura nas bo vodila od Grofa proti gradu Žovnek, kjer bo sledil edini vzpon na naši poti in od koder se nam bo odprl prelep razgled na spodnjo Savinjsko dolino in okoliške hribovje. Sprehodili se bomo po gradu, nato pa kolesarili mimo Žovneškega jezera do kmetije Flis, ki je znana po svojih mlečnih izdelkih. Ustavili se bomo še pri lokalni pivovarni Green Gold in poskusili njihovo okusno pivo. Po lokalnih kolovozih še vožnja do jame Pekel, kjer se bomo sprehodili po jami nato pa odkolesarili do Savinje in ob njej, mimo ribnika Vrbje ter med zelenimi hmeljišči do Perišča, kjer bo sledilo lahko okrepčilo. Svojo pot bomo zaključili na Fontani piva v Žalcu, kjer si bomo privoščili vrček lokalnega piva iz šestih pip.

Minimalno število prijavljenih za izvedbo ture je 6 oseb! Za pripravo personalizirane ponudbe ter ponudbe za več kot 16 oseb nas kontaktirajte.

Cena

Prijavljenih

Cena na osebo

6 – 7 oseb

119€

8 – 15 oseb

99€

16 oseb

89€

 

Cena vključuje

  • Ogled gradu Žovnek
  • Degustacijo mlečnih izdelkov na kmetiji Flis
  • Ogled pivovarne Green Gold in degustacija piva
  • Vstopnino v Jamo Pekel
  • Lahko kosilo
  • Vrček piva na Fontani piva v Žalcu
  • Transfer Žalec - Grof

Vse organizirane vodene ture lahko priredimo vašim željam in kolesarskim sposobnostim. Kontaktirajte nas za pripravo personaliziranih programov.

Kvalifikacija težavnosti kolesarskih poti

 Klasifikacija za družinsko kolesarjenje

Nezahtevna

Ste družina z majhnimi otroki, ki že sami kolesarijo. Kolesarite pretežno po ravnini s krajšimi položnimi vzponi. Uživate ob ogledu znamenitosti med kolesarjenjem.

Manj zahtevna

Ste družina z mladimi otroki, ki radi kolesarijo. Kolesarite po razgibanem terenu z manjšimi vzponi in spusti. Otroci navdušeno vrtijo pedala brez pritoževanja.

 Klasifikacija za cestno kolesarjenje

Nezahtevna

Ste slabše kondicijsko pripravljeni, kolesarite do 2x tedensko. Kolesarite po rahlo razgibanem terenu z manjšimi vzponi in spusti. Veste, da ima cestno kolo dve zavori.

Manj zahtevna

Ste zmerno kondicijsko pripravljeni, vadite več kot 3x tedensko. Kolesarite po hribovitem terenu s srednje dolgimi vzponi in spusti. Poznate prednji menjalnik na kolesu.

Zahtevna

Ste dobro kondicijsko pripravljeni, vadite aktivno redno tedensko. Kolesarite po hribovitem terenu in lahko več ur preživite na kolesu. Sami znate zamenjati zračnico.

Zelo zahtevna

Ste odlično kondicijsko pripravljeni, veliko časa namenite vadbi. Kolesarite po hribovitih terenih s strmimi vzponi in spusti. Sami znate zamenjati zračnico in nastaviti menjalnik.

 Klasifikacija za gorsko kolesarjenje

Nezahtevna

Ste slabše kondicijsko pripravljeni, na gorsko kolo sedete do 2x tedensko. Kolesarite po razgibanem terenu z manjšimi vzponi in spusti in različnimi podlagami, še raje pa po ravnini.

Manj zahtevna

Ste zmerno kondicijsko pripravljeni, vadite več kot 3x tedensko. Hribovit teren s srednje strmimi vzponi in spusti vam ne predstavlja večjih težav. Veste, da ima gorsko kolo široke in grobe plašče.

Zahtevna

Ste dobro kondicijsko in tehnično pripravljeni, vadite aktivno redno tedensko. Kolesarite po hribovitem terenu in lahko več ur preživite na kolesu. Veste kaj je »tubeless« in poznate razliko med prednjo in zadnjo zavoro.

Zelo zahtevna

Ste odlično kondicijsko pripravljeni, veliko časa namenite vadbi. Kolesarite po hribovitih terenih s strmimi tehničnimi vzponi in spusti. Morebitno potiskanje kolesa vam ne predstavlja težav, izraz »singletrail« vam ni tujka.

Rezervacija vodene kolesarske ture

Izberi ustrezno
Vse ture lahko izvajamo vsak dan v tednu. V primeru da izbrana tura ni na razpolago v želenem terminu prosimo, da želeni datum vodene ture zapišete pod opombe.
Vaš e-poštni naslov na katerega boste prejeli potrditev rezervacije vodene ture.
Označi ustrezno
Označi ustrezno

*S klikom na »POTRDI« vaša rezervacija še ni dokončno potrjena. V prihodnjih 24 urah lahko vas bomo kontaktirali ter vam potrdili razpoložljivost na izbrani turi oziroma sporočili ali je tura že zagotovljena.