G13 - Panoramska cesta Ljubno-Luče

Panoramska cesta Ljubno-Luče. Fotografija: Roadbike Holidays - Tobias Köhler

Panoramska cesta Ljubno-Luče

Podajte se na prečudovito panoramsko kolesarsko pot, ki poteka od Ljubnega do Luč. Naš udoben kombi vas bo zapeljal do Ljubnega - začetne točke naše kolesarske ture. Panoramska cesta vas bo navdušila z veličastnimi razgledi na Kamniško-Savinjske Alpe, Zgornjo in Spodnjo Savinjsko dolino ter okoliške kraje. Po 34 km vožnje in 1300 višinskih metrov vzpona boste prispeli do predalpske vasice Luče - končne točke naše kolesarske ture. Po končani turi vas bo nazaj do hotela zapeljal naš kombi. 

Zanimivosti

Itinerar: Ljubno - Primož pri Ljubnem - Kropusek - Spodnji Jamnik - Strmec - Raduha - Luče
Dolžina: 34 km
Skupno vzpona: 1300 m
Čas: 3,5 h
Teren: hribovje
Podlaga: 14 km asfalt, 20 km makadam
Primerno za gravel kolesarjenje
Težavnost: zahtevna
Maksimalen naklon: 16 %

Kvalifikacija težavnosti kolesarskih poti

 Klasifikacija za družinsko kolesarjenje

Nezahtevna

Ste družina z majhnimi otroki, ki že sami kolesarijo. Kolesarite pretežno po ravnini s krajšimi položnimi vzponi. Uživate ob ogledu znamenitosti med kolesarjenjem.

Manj zahtevna

Ste družina z mladimi otroki, ki radi kolesarijo. Kolesarite po razgibanem terenu z manjšimi vzponi in spusti. Otroci navdušeno vrtijo pedala brez pritoževanja.

 Klasifikacija za cestno kolesarjenje

Nezahtevna

Ste slabše kondicijsko pripravljeni, kolesarite do 2x tedensko. Kolesarite po rahlo razgibanem terenu z manjšimi vzponi in spusti. Veste, da ima cestno kolo dve zavori.

Manj zahtevna

Ste zmerno kondicijsko pripravljeni, vadite več kot 3x tedensko. Kolesarite po hribovitem terenu s srednje dolgimi vzponi in spusti. Poznate prednji menjalnik na kolesu.

Zahtevna

Ste dobro kondicijsko pripravljeni, vadite aktivno redno tedensko. Kolesarite po hribovitem terenu in lahko več ur preživite na kolesu. Sami znate zamenjati zračnico.

Zelo zahtevna

Ste odlično kondicijsko pripravljeni, veliko časa namenite vadbi. Kolesarite po hribovitih terenih s strmimi vzponi in spusti. Sami znate zamenjati zračnico in nastaviti menjalnik.

 Klasifikacija za gorsko kolesarjenje

Nezahtevna

Ste slabše kondicijsko pripravljeni, na gorsko kolo sedete do 2x tedensko. Kolesarite po razgibanem terenu z manjšimi vzponi in spusti in različnimi podlagami, še raje pa po ravnini.

Manj zahtevna

Ste zmerno kondicijsko pripravljeni, vadite več kot 3x tedensko. Hribovit teren s srednje strmimi vzponi in spusti vam ne predstavlja večjih težav. Veste, da ima gorsko kolo široke in grobe plašče.

Zahtevna

Ste dobro kondicijsko in tehnično pripravljeni, vadite aktivno redno tedensko. Kolesarite po hribovitem terenu in lahko več ur preživite na kolesu. Veste kaj je »tubeless« in poznate razliko med prednjo in zadnjo zavoro.

Zelo zahtevna

Ste odlično kondicijsko pripravljeni, veliko časa namenite vadbi. Kolesarite po hribovitih terenih s strmimi tehničnimi vzponi in spusti. Morebitno potiskanje kolesa vam ne predstavlja težav, izraz »singletrail« vam ni tujka.

Na recepciji hotela Grof prejmete brezplačne zemljevide kolesarskih poti, na svoje navigacijske naprave pa si lahko tudi naložite izbrani gpx.