Dobroveljski razgledi

Dobroveljski razgledi.jpg
Dobroveljski razgledi.jpg
Dobroveljski razgledi.jpg
Dobroveljska pot
Razgled Žovnek
Cerkev sv. Katarine Čreta
Čreta
MTB

Čas ture: cca. 5 – 6 ur
Skupaj km: 30km
Višinska razlika: 1000m
Zahtevnost: Zahtevna tura
Primerno za: MTB, e-bike

Pot nas bo vodila izpred hotela Grof, pod avtocesto, do cerkvice sv. Martina v Podvrhu. Od tu po starodavni poti do lovske koče LD Braslovče in spomenika požgani partizanski kmetiji Turnšek. Tu se razprostira lep pogled na grad Žovnek. Nadaljujemo mimo hribovskih kmetij in se, ob čudovitih razgledih, povzpnemo na Čreto. Na Planinskem domu na Čreti se lahko okrepčamo. Nadaljujemo po lepi poti proti severo-zahodnem delu Dobrovelj, kjer se nam odpira pogled na Kamniško-Savinjske Alpe. Osamljene poti nas bodo pripeljale do cerkvice sv. Jošta in prelaza Lipa. Do prelaza Lipa vodi zanimiv spust po enoslednici. Sledi še spust po asfaltu na Vransko.

 

Minimalno število prijavljenih za izvedbo ture je 2 pax

 

Cena

Prijavljenih

Cena na osebo

2 – 3 oseb

70€

4 - 5 oseb

45€

6 - 7 oseb

35€

 

Možni ogledi na poti

  • Cerkev sv. Martina
  • Grad Žovnek
  • Cerkvice na Dobrovljah. Energetske točke.
  • Spomeniki partizanskim bojem
  • Protiturški tabor Vransko
  • Muzeji Vransko

Vse organizirane vodene ture lahko priredimo vašim željam in kolesarskim sposobnostim. Kontaktirajte nas za pripravo personaliziranih programov.

Kvalifikacija težavnosti kolesarskih poti

 Klasifikacija za družinsko kolesarjenje

Nezahtevna

Ste družina z majhnimi otroki, ki že sami kolesarijo. Kolesarite pretežno po ravnini s krajšimi položnimi vzponi. Uživate ob ogledu znamenitosti med kolesarjenjem.

Manj zahtevna

Ste družina z mladimi otroki, ki radi kolesarijo. Kolesarite po razgibanem terenu z manjšimi vzponi in spusti. Otroci navdušeno vrtijo pedala brez pritoževanja.

 Klasifikacija za cestno kolesarjenje

Nezahtevna

Ste slabše kondicijsko pripravljeni, kolesarite do 2x tedensko. Kolesarite po rahlo razgibanem terenu z manjšimi vzponi in spusti. Veste, da ima cestno kolo dve zavori.

Manj zahtevna

Ste zmerno kondicijsko pripravljeni, vadite več kot 3x tedensko. Kolesarite po hribovitem terenu s srednje dolgimi vzponi in spusti. Poznate prednji menjalnik na kolesu.

Zahtevna

Ste dobro kondicijsko pripravljeni, vadite aktivno redno tedensko. Kolesarite po hribovitem terenu in lahko več ur preživite na kolesu. Sami znate zamenjati zračnico.

Zelo zahtevna

Ste odlično kondicijsko pripravljeni, veliko časa namenite vadbi. Kolesarite po hribovitih terenih s strmimi vzponi in spusti. Sami znate zamenjati zračnico in nastaviti menjalnik.

 Klasifikacija za gorsko kolesarjenje

Nezahtevna

Ste slabše kondicijsko pripravljeni, na gorsko kolo sedete do 2x tedensko. Kolesarite po razgibanem terenu z manjšimi vzponi in spusti in različnimi podlagami, še raje pa po ravnini.

Manj zahtevna

Ste zmerno kondicijsko pripravljeni, vadite več kot 3x tedensko. Hribovit teren s srednje strmimi vzponi in spusti vam ne predstavlja večjih težav. Veste, da ima gorsko kolo široke in grobe plašče.

Zahtevna

Ste dobro kondicijsko in tehnično pripravljeni, vadite aktivno redno tedensko. Kolesarite po hribovitem terenu in lahko več ur preživite na kolesu. Veste kaj je »tubeless« in poznate razliko med prednjo in zadnjo zavoro.

Zelo zahtevna

Ste odlično kondicijsko pripravljeni, veliko časa namenite vadbi. Kolesarite po hribovitih terenih s strmimi tehničnimi vzponi in spusti. Morebitno potiskanje kolesa vam ne predstavlja težav, izraz »singletrail« vam ni tujka.

Rezervacija vodene kolesarske ture

Izberi ustrezno
Vse ture lahko izvajamo vsak dan v tednu. V primeru da izbrana tura ni na razpolago v želenem terminu prosimo, da želeni datum vodene ture zapišete pod opombe.
Vaš e-poštni naslov na katerega boste prejeli potrditev rezervacije vodene ture.
Označi ustrezno
Označi ustrezno

*S klikom na »POTRDI« vaša rezervacija še ni dokončno potrjena. V prihodnjih 24 urah lahko vas bomo kontaktirali ter vam potrdili razpoložljivost na izbrani turi oziroma sporočili ali je tura že zagotovljena.