Cestno kolesarjenje po Savinjski dolini - 5 dni

Logarska dolina. Fotografija: Roadbike Holidays - Tobias Köhler
Logarska dolina. Fotografija: Roadbike Holidays - Tobias Köhler
Logarska dolina. Fotografija: Roadbike Holidays - Tobias Köhler
Spodnja Savinjska dolina. Fotografija: Roadbike Holidays - Tobias Köhler
Spodnja Savinjska dolina. Fotografija: Roadbike Holidays - Tobias Köhler
Logarska dolina. Fotografija: Roadbike Holidays - Tobias Köhler
Spodnja Savinjska dolina. Fotografija: Roadbike Holidays - Tobias Köhler
Spodnja Savinjska dolina. Fotografija: Roadbike Holidays - Tobias Köhler
Golte
Spodnja Savinjska dolina. Fotografija: Peter Podobnik, www.slovenia.info
Spodnja Savinjska dolina. Fotografija: Matic Gobec
Posavsko hribovje. Fotografija: Matic Gobec
Zasavje. Fotografija: Matic Gobec
Domači kraj Primoža Rogliča. Fotografija: Matic Gobec
Posavsko hribovje. Fotografija: Matic Gobec
Cestna

1. dan: Prihod in Ponikovski kras
2. dan: Veliki Dolomiti
3. dan: Spodnja in Zgornja Savinjska dolina
4. dan: Kraljevski vzpon na Golte
5. dan: Odhod

CESTNO KOLESARJENJE PO SAVINJSKI DOLINI - 5 DNI

1. dan:  PRIHOD V SLOVENIJO, NAMESTITEV V KOLESARSKEM HOTELU GROF IN PONIKOVSKI KRAS

Prihod v Slovenijo (možnost transferja iz Ljubljane ali ostalih bližnjih letališč) in namestitev v kolesarskem Hotelu Grof. Nastanitev v modernih in udobnih sobah. 

Sledi kratka kolesarska tura po Ponikovskem krasu, poimenovanem po posebnih geomorfoloških oblikah kot so jame in vrtače. Po lokalnih neprometnih cestah Spodnje Savinjske doline se odpeljemo v pravi kraški svet s kraškimi jamami in vrtačami. Krog pričnemo z vožnjo mimo Žovneškega jezera, nadaljujemo skozi Braslovče in Parižlje vse do Polzele. Mimo Andraža nad Polzelo se povzpnemo na gričevnat kraški teren in peljemo do Ponikve pri Žalcu v območje Ponikovskega krasa. Vzpnemo se na Kale, kjer nas pričaka razgled na dolino. Ob vznožju spusta se ustavimo in ogledamo peklenščka, ki čuva vhod v Jamo Pekel. Vračamo se skozi Šempeter v Savinjski dolini in ob južnem obrobju doline skozi Prebold, Grajsko vas in Tabor nazaj do Hotela Grof. Nočitev.

Informacije o turi:

Dolžina: 51 km

Vzpon: 540 m 

Čas ture: 2,5 h

Podlaga: asfalt

2. dan: VELIKI DOLOMITI

Zajtrk v hotelu. Slikovita trasa proti Zasavju. Pot začnemo pri Hotelu Grof in nadaljujemo v smeri Vranskega. Pri razcepu Trojane - Tuhinjska dolina zavijemo desno in se odpeljemo proti Motniku. V Motniku se začnemo vzpenjati proti Trojanam, kjer si lahko privoščimo krajši postanek in posladkamo z okusnimi trojanskimi krofi. Nadaljujemo vzpon proti kraju Dobrljevo, kjer sledi prvi daljši spust proti Zagorju in Trbovljam, v samo osrčje zasavske regije. Pri Letnem kopališču v Trbovljah zavijemo desno in se začnemo vzpenjati proti Podmeji. Malo pred vrhom, v kraju Knezdol zavijemo levo na stransko cesto proti Domu pod Reško planino. Sledi dolg spust proti Preboldu, kjer zavijemo levo in po stranskih cestah skozi Kapljo vas, Grajsko vas in Tabor prikolesarimo vse do Hotela Grof. Čas za počitek in sproščanje v Hotelu Grof. Nočitev.

Informacije o turi:

Dolžina: 73 km

Vzpon: 1560 m 

Čas ture: 5 h

Podlaga: asfalt

3. dan: SLIKOVITA SPODNJA IN ZGORNJA SAVINJSKA DOLINA

Zajtrk v hotelu. Danes kolesarimo po prelepi Spodnji in Zgornji Savinjski dolini. Kot običajno začnemo kolesariti pri hotelu Grof ter po slikovitih in razgibanih stranskih cestah nadaljujemo našo pot mimo Žovneškega jezera proti Braslovčam. V Braslovčah nadaljujemo v smeri Pariželj in čez reko Savinjo vse do Polzele. Zavijemo levo in gorvodno ob reki Savinji kolesarimo proti Šmartnem ob Paki. Pot se vseskozi malo vzpenja. Mimo kraja Skorno ob reki Paka nadaljujemo proti Florjanu, kjer zavijemo levo proti Belim Vodam in Lepi Njivi, kjer pričnemo prvi daljši spust proti Mozirju in Mozirskemu gaju. V Mozirju sledimo smerokazom za Golte, vendar malo pred odcepom za kabinsko žičnico zavijemo levo proti Rečici ob Savinji. V Spodnji Rečici ponovno prečkamo reko Savinjo in nadaljujemo proti Trnovcu in Šmartnem ob Dreti. V Šmartnem pričnemo zadnji in najdaljši vzpon dneva proti prelazu Lipa, kateremu sledi spust naravnost nazaj proti Hotelu Grof. Čas za počitek in sprostitev. Nočitev.

Informacije o turi:

Dolžina: 68 km 

Vzpon: 1020 m 

Čas ture: 3 h

Podlaga: asfalt

4. dan: SVEŽINA GOZDOV IN TRAVNIKOV - KRALJEVSKI VZPON NA GOLTE

Zajtrk v hotelu. Za ogrevanje se po večinoma precej neprometni cesti vzpnemo čez prelaz Lipa in spustimo v Zadreško dolino. Ob reki Dreti nadaljujemo do Lačje vasi, kjer se odcepimo levo na cesto skozi gozd, ki nas pripelje v dolino reke Savinje. Čez lesen most prečimo reko in nadaljujemo do Rečice ob Savinji. Po krajšem vzponu se spustimo do Radegunde, kjer je izhodišče za 13 kilometrski kraljevski vzpon na Golte s kar 975 m višinske razlike. Če smo še dovolj pri močeh, se lotimo enega najlepših vzponov v Sloveniji z razgledom na Savinjsko dolino. Na začetku vzpona na strmem delu varčujmo z močmi, saj nas po prijetnejšem srednjem delu čaka še zaključna strmina do Alpskega vrta na Golteh. V dolino se spustimo po poti vzpenjanja. Na izhodišče odkolesarimo po Savinjski dolini skozi Mozirje, Letuš in Braslovče. Čas za počitek in sproščanje v Hotelu Grof. Nočitev.

Informacije o turi:

Dolžina: 75 km

Vzpon: 1750 m 

Čas ture: 5 h

Podlaga: asfalt

5. dan: SLOVO OD DOLINE ZELENEGA ZLATA IN SLOVENIJE

Zajtrk v Hotelu Grof in slovo. Organizirani transferji do bližnjih letališč ali individualni odhodi.

CENA 2024: 

GOSTIŠČE GROF 3*

MAREC in NOVEMBER: 174 € na osebo v dvoposteljni sobi

APRIL in OKTOBER:  184 € na osebo v dvoposteljni sobi

MAJ, JUNIJ in SEPTEMBER: 204 € na osebo v dvoposteljni sobi

JULIJ in AVGUST: 232 € na osebo v dvoposteljni sobi

 

HOTEL GROF 4*

MAREC in NOVEMBER: 224 € na osebo v dvoposteljni sobi

APRIL in OKTOBER: 244 € na osebo v dvoposteljni sobi

MAJ, JUNIJ in SEPTEMBER: 278 € na osebo v dvoposteljni sobi

JULIJ in AVGUST: 304 € na osebo v dvoposteljni sobi

Cena vključuje:

 • 4 x nočitev z bogatim zajtrkom v Hotelu Grof v izbrani dvoposteljni sobi
 • GPX datoteke z vsemi razpoložljivimi turami za vašo navigacijsko napravo
 • Brezplačna uporaba hotelskih kolesarskih storitev: kolesarski kotiček, kolesarski zemljevidi, kolesarnica, pranje kolesa, sušilnica oblačil, osnovni servis koles, itd.
 • Brezplačno pranje kolesarskih oblačil v času bivanja
 • Spremljevalno vozilo oz. prevoz nazaj v hotel v primeru okvare kolesa
 • 1 x 10 % popust na gostinske storitve v gostilni Grof v času bivanja
 • Brezplačna uporaba fitnesa
 • Parkirno mesto
 • Wi-Fi in DDV

 

Turistična taksa (1,50 € na odraslo osebo na dan), ni vključena v ceno

Izbor tras je le naše priporočilo. Med našimi različnimi predlogi kolesarskih poti si lahko vsak dan sami po svojih željah prilagodite kateri koli izlet. Cena ne vključuje vodnika, za vsako izbrano turo boste prejeli gpx sledi ture. Doplačilo za vodnika je 200 € na dan (za do 8 oseb).

Možna doplačila:

 • Doplačilo za sobo z balkonom: 80 € na sobo za paket (samo v Hotelu 4*)
 • Doplačilo za enoposteljno sobo: od 106 € na sobo za paket (odvisno od termina in tipa sobe)
 • Izposoja GPS navigacijske naprave: 20 € za paket
 • Izposoja koles: 40 € na dan gravel kolo, 40 € na dan električno kolo
 • Zasebni vodnik za 5 kolesarskih tur: 1.000 € na skupino (do 8 oseb v skupini)
 • Lokalni ogledi in prevozi po Sloveniji (vodene ture): po dogovoru

Vse organizirane vodene ture lahko priredimo vašim željam in kolesarskim sposobnostim. Kontaktirajte nas za pripravo personaliziranih programov.

Kvalifikacija težavnosti kolesarskih poti

 Klasifikacija za družinsko kolesarjenje

Nezahtevna

Ste družina z majhnimi otroki, ki že sami kolesarijo. Kolesarite pretežno po ravnini s krajšimi položnimi vzponi. Uživate ob ogledu znamenitosti med kolesarjenjem.

Manj zahtevna

Ste družina z mladimi otroki, ki radi kolesarijo. Kolesarite po razgibanem terenu z manjšimi vzponi in spusti. Otroci navdušeno vrtijo pedala brez pritoževanja.

 Klasifikacija za cestno kolesarjenje

Nezahtevna

Ste slabše kondicijsko pripravljeni, kolesarite do 2x tedensko. Kolesarite po rahlo razgibanem terenu z manjšimi vzponi in spusti. Veste, da ima cestno kolo dve zavori.

Manj zahtevna

Ste zmerno kondicijsko pripravljeni, vadite več kot 3x tedensko. Kolesarite po hribovitem terenu s srednje dolgimi vzponi in spusti. Poznate prednji menjalnik na kolesu.

Zahtevna

Ste dobro kondicijsko pripravljeni, vadite aktivno redno tedensko. Kolesarite po hribovitem terenu in lahko več ur preživite na kolesu. Sami znate zamenjati zračnico.

Zelo zahtevna

Ste odlično kondicijsko pripravljeni, veliko časa namenite vadbi. Kolesarite po hribovitih terenih s strmimi vzponi in spusti. Sami znate zamenjati zračnico in nastaviti menjalnik.

 Klasifikacija za gorsko kolesarjenje

Nezahtevna

Ste slabše kondicijsko pripravljeni, na gorsko kolo sedete do 2x tedensko. Kolesarite po razgibanem terenu z manjšimi vzponi in spusti in različnimi podlagami, še raje pa po ravnini.

Manj zahtevna

Ste zmerno kondicijsko pripravljeni, vadite več kot 3x tedensko. Hribovit teren s srednje strmimi vzponi in spusti vam ne predstavlja večjih težav. Veste, da ima gorsko kolo široke in grobe plašče.

Zahtevna

Ste dobro kondicijsko in tehnično pripravljeni, vadite aktivno redno tedensko. Kolesarite po hribovitem terenu in lahko več ur preživite na kolesu. Veste kaj je »tubeless« in poznate razliko med prednjo in zadnjo zavoro.

Zelo zahtevna

Ste odlično kondicijsko pripravljeni, veliko časa namenite vadbi. Kolesarite po hribovitih terenih s strmimi tehničnimi vzponi in spusti. Morebitno potiskanje kolesa vam ne predstavlja težav, izraz »singletrail« vam ni tujka.

*S klikom na »POTRDI« vaša rezervacija še ni dokončno potrjena. V prihodnjih 24 urah lahko vas bomo kontaktirali ter vam potrdili razpoložljivost na izbrani turi oziroma sporočili ali je tura že zagotovljena.