F3 - Okrog Riglja (V4)

Okrog Riglja
Cerkev sv. Magdalene, Ločica
Cesta Ločica - Jakov Dol
Cesta Ločica - Jakov Dol
Cesta Ločica - Jakov Dol
Turistična kmetija z namestitvijo - Pri Ferkovih
Razgledišče Jakov Dol. Pogled na Vransko in Spodnjo Savinjsko dolino
Pot Jakov Dol - Podgrad
Tabor pri Vranskem

S kolesom okrog Riglja

Kratka, 9 km dolga kolesarska pot ob Riglju do Jakobovega Dola se vzpne za 310 m, zato je primerna za družine s kondicijsko bolj pripravljenimi otroci. Predlagamo postanek pri domačiji Ferk, kjer bodo prišli na svoj račun otroci in ljubitelji živali, saj si lahko pri bližnji kašči ogledate mini živalski vrt. Nadaljevanje poti mimo razgledišča Jakov Dol do Plešnikovega vrha, kamor se lahko povzpnete peš. Sledi še spust nazaj v Ločico pri Vranskem. Pot lahko podaljšate za dodatnih 7 km z vožnjo od Hotela Grof skozi Vransko.

Zanimivosti

Itinerar: Vransko - Ločica pri Vranskem - Prapreče - Vransko
Dolžina: 9 km
Skupno vzpona: 310 m
Čas: 1,5 h
Teren: hribovje
Podlaga: 6 km asfalt, 1 km makadam, 2 km gozdna cesta
Primerno za družinsko kolesarjenje ali gorsko kolesarjenje
Težavnost: manj zahtevna
Maksimalen naklon: 12 %

Kvalifikacija težavnosti kolesarskih poti

 Klasifikacija za družinsko kolesarjenje

Nezahtevna

Ste družina z majhnimi otroki, ki že sami kolesarijo. Kolesarite pretežno po ravnini s krajšimi položnimi vzponi. Uživate ob ogledu znamenitosti med kolesarjenjem.

Manj zahtevna

Ste družina z mladimi otroki, ki radi kolesarijo. Kolesarite po razgibanem terenu z manjšimi vzponi in spusti. Otroci navdušeno vrtijo pedala brez pritoževanja.

 Klasifikacija za cestno kolesarjenje

Nezahtevna

Ste slabše kondicijsko pripravljeni, kolesarite do 2x tedensko. Kolesarite po rahlo razgibanem terenu z manjšimi vzponi in spusti. Veste, da ima cestno kolo dve zavori.

Manj zahtevna

Ste zmerno kondicijsko pripravljeni, vadite več kot 3x tedensko. Kolesarite po hribovitem terenu s srednje dolgimi vzponi in spusti. Poznate prednji menjalnik na kolesu.

Zahtevna

Ste dobro kondicijsko pripravljeni, vadite aktivno redno tedensko. Kolesarite po hribovitem terenu in lahko več ur preživite na kolesu. Sami znate zamenjati zračnico.

Zelo zahtevna

Ste odlično kondicijsko pripravljeni, veliko časa namenite vadbi. Kolesarite po hribovitih terenih s strmimi vzponi in spusti. Sami znate zamenjati zračnico in nastaviti menjalnik.

 Klasifikacija za gorsko kolesarjenje

Nezahtevna

Ste slabše kondicijsko pripravljeni, na gorsko kolo sedete do 2x tedensko. Kolesarite po razgibanem terenu z manjšimi vzponi in spusti in različnimi podlagami, še raje pa po ravnini.

Manj zahtevna

Ste zmerno kondicijsko pripravljeni, vadite več kot 3x tedensko. Hribovit teren s srednje strmimi vzponi in spusti vam ne predstavlja večjih težav. Veste, da ima gorsko kolo široke in grobe plašče.

Zahtevna

Ste dobro kondicijsko in tehnično pripravljeni, vadite aktivno redno tedensko. Kolesarite po hribovitem terenu in lahko več ur preživite na kolesu. Veste kaj je »tubeless« in poznate razliko med prednjo in zadnjo zavoro.

Zelo zahtevna

Ste odlično kondicijsko pripravljeni, veliko časa namenite vadbi. Kolesarite po hribovitih terenih s strmimi tehničnimi vzponi in spusti. Morebitno potiskanje kolesa vam ne predstavlja težav, izraz »singletrail« vam ni tujka.

Na recepciji hotela Grof prejmete brezplačne zemljevide kolesarskih poti, na svoje navigacijske naprave pa si lahko tudi naložite izbrani gpx.