F5 - Žalec časti

Žalec ćasti
Ribnik Vrbje
Vrbje
Spektacij
Fontana piva
Kukec

Žalec časti - družinska kolesarska tura

Vabimo vas na aktiven izlet v dolino zelenega zlata, v prestolnico slovenskega hmeljarstva in pivovarstva ter na hladno pivo Kukec ob koncu uspešnega raziskovanja okolice. Doživite Savinjsko dolino skozi naravne danosti, zgodovinske trenutke ali kulinariko.

Vaše raziskovanje in doživljanje zelene destinacije bo nagrajeno. Kako?

Z nakupom vstopnic ali storitev pridobite žig. Ko zberete vsaj štiri, pa vam na Fontani piva v Žalcu, v Trgovini Zeleno zlato, postrežejo s hladnim hišnim pivom Kukec.

Akcija traja od maja do oktobra 2021!

V Grofu prejmete že prvi žig, zato vas vabimo da svojo savinjsko dogodivščino pričnete pri nas, na kolesu.

Zanimivosti

Itinerar: Grof – Žovneško jezero – Polzela – Jama Pekel – Šempeter v Savinjski dolini – Zgornje Roje – Ribnik Vrbje – Žalec
Dolžina: 30 km
Skupno vzpona: 200 m
Čas: 2,5 h
Teren: dolina
Podlaga: asfalt, makadam, kolovoz
Primerno za družinsko kolesarjenje
Težavnost: manj zahtevna
Maksimalen naklon: 5%

Na recepciji hotela Grof prejmete brezplačne zemljevide kolesarskih poti, na svoje navigacijske naprave pa si lahko tudi naložite izbrani gpx.

Kvalifikacija težavnosti kolesarskih poti

 Klasifikacija za družinsko kolesarjenje

Nezahtevna

Ste družina z majhnimi otroki, ki že sami kolesarijo. Kolesarite pretežno po ravnini s krajšimi položnimi vzponi. Uživate ob ogledu znamenitosti med kolesarjenjem.

Manj zahtevna

Ste družina z mladimi otroki, ki radi kolesarijo. Kolesarite po razgibanem terenu z manjšimi vzponi in spusti. Otroci navdušeno vrtijo pedala brez pritoževanja.

 Klasifikacija za cestno kolesarjenje

Nezahtevna

Ste slabše kondicijsko pripravljeni, kolesarite do 2x tedensko. Kolesarite po rahlo razgibanem terenu z manjšimi vzponi in spusti. Veste, da ima cestno kolo dve zavori.

Manj zahtevna

Ste zmerno kondicijsko pripravljeni, vadite več kot 3x tedensko. Kolesarite po hribovitem terenu s srednje dolgimi vzponi in spusti. Poznate prednji menjalnik na kolesu.

Zahtevna

Ste dobro kondicijsko pripravljeni, vadite aktivno redno tedensko. Kolesarite po hribovitem terenu in lahko več ur preživite na kolesu. Sami znate zamenjati zračnico.

Zelo zahtevna

Ste odlično kondicijsko pripravljeni, veliko časa namenite vadbi. Kolesarite po hribovitih terenih s strmimi vzponi in spusti. Sami znate zamenjati zračnico in nastaviti menjalnik.

 Klasifikacija za gorsko kolesarjenje

Nezahtevna

Ste slabše kondicijsko pripravljeni, na gorsko kolo sedete do 2x tedensko. Kolesarite po razgibanem terenu z manjšimi vzponi in spusti in različnimi podlagami, še raje pa po ravnini.

Manj zahtevna

Ste zmerno kondicijsko pripravljeni, vadite več kot 3x tedensko. Hribovit teren s srednje strmimi vzponi in spusti vam ne predstavlja večjih težav. Veste, da ima gorsko kolo široke in grobe plašče.

Zahtevna

Ste dobro kondicijsko in tehnično pripravljeni, vadite aktivno redno tedensko. Kolesarite po hribovitem terenu in lahko več ur preživite na kolesu. Veste kaj je »tubeless« in poznate razliko med prednjo in zadnjo zavoro.

Zelo zahtevna

Ste odlično kondicijsko pripravljeni, veliko časa namenite vadbi. Kolesarite po hribovitih terenih s strmimi tehničnimi vzponi in spusti. Morebitno potiskanje kolesa vam ne predstavlja težav, izraz »singletrail« vam ni tujka.