Savinjska tura – 7 dni

Štart pri Hotelu Grof
Med hmeljišči
Med hmeljišči
Med zelenimi gozdovi
kolesarjenje po kolovozu
razgled z gradu Žovnek
kmetija Flis
pivovarna Green Gold
Kosilo Perišče
Stari grad Celje
Mimo jezera Žovnek
Dobrovlje
Solčavska panoramska pot
Panoramska pot Logarska
MTB, e-bike

1. dan: Hmeljišča in kulinarika
2. dan: Menina planina in Zasavsko hribovje
3. dan: Logarska dolina in solčavska panoramska pot
4. dan: Mesto grofov
5. dan: Slovenski Predalpski svet – Zasavsko hribovje
6. dan: Dobroveljski razgledi
7. dan: Pivo in hmelj

SAVINJSKA TURA –  7 DNI (MTB, E-BIKE)

1. dan:  HMELJIŠČA IN KULINARIKA

Prvi dan se bomo popeljali izpred Grofa čez savinjska hmeljišča, mimo gradu Žovnek, znanih turističnih kmetij in lokalnih znamenitosti, ob Savinji, mimo ribnika Vrbje do Perišča in nazaj v Žalec, kjer bomo turo zaključili na Fontani piva.

Informacije o turi:

Dolžina: 39km 

Vzpon: 240m 

Čas ture: 3h kolesarjenja + ogledi 

Podlaga: asfalt, makadam in kolovoz

2. dan: MENINA PLANINA IN ZASAVSKO HRIBOVJE

Tura bo namenjena kolesarjenju po delu STKP in sicer od Menine planine do Čemšeniške planine.

Po planotastem svetu pašnikov se bomo vozili med zaplatami gozda nato pa se spustili preko planine Bibe v Tuhinjsko dolino do Špitaliča. Po nekaj km po regionalni cesti se bomo pričeli dvigovati proti Špiku (nekaj potiskanja kolesa nam tu najbrž ne uide). Sledi še vožnja po udobni gozdni cesti in spust v dolino Bolske, ki se izteče na prelazu Trojane. Od tu potrebujemo še cca. eno uro za vzpon do doma na Čemšeniški planini. Nato pa čez Črni vrh spust v Vransko do hotela Grof.   

Informacije o turi:

Dolžina: 40km

Vzpon: 930m 

Čas ture: 5 - 6h kolesarjenja + ogledi 

Podlaga: asfalt, makadam in kolovoz ter gozdne poti

3. dan: LOGARSKA DOLINA IN SOLČAVSKA PANORAMSKA POT

Dan bomo preživeli nad najlepšo alpsko dolino v Sloveniji – Logarsko dolino. Kolesarili bomo preko Matkovega kota po znani Solčavski panoramski poti, ki velja za pot najlepših razgledov. Pot nas bo vodila mimo številnih zanimivosti, kot so solčavska Tisa, Cerkev sv. Duha, izvir kisle vode in mimo številnih turističnih visokogorskih kmetij, kjer se bomo lahko tudi dobro okrepčali.

Informacije o turi:

Dolžina: 25 km

Vzpon: 650m 

Čas ture: 3h kolesarjenja + ogledi 

Podlaga: asfalt, makadam in kolovoz

4. dan: MESTO GROFOV

V mestu celjskih grofov si bomo ogledali zapuščino grofov Celjskih v Pokrajinskem muzeju ter se dvignili na Stari grad. Nato bo sledil zahtevnejši vzpon na Celjsko kočo, kjer bo čas tudi za kakšno adrenalinsko aktivnost (bobkart, zipline ali pustolovski park) ter okrepčilo. Adrenalinski spust po Sklesani Mariji za najbolj pogumne ter še vožnja do Šmartinskega jezera, ki je stičišče priložnosti za počitek, rekreacijo in zabavo na vodi. Zaključek ture v pivovarni Clef.

Informacije o turi:

Dolžina: 42 km 

Vzpon: 800m 

Čas ture: 4h kolesarjenja + ogledi 

Podlaga: asfalt, makadam, kolovoz in gozdne poti

5. dan: SLOVENSKI PREDALPSKI SVET – ZASAVSKO HRIBOVJE

Stranske asfaltne povezave nas bodo popeljale skozi Tabor vse do Lok od koder se bomo vzpeli mimo ostankov gradu Ojstrica. Obkrožili bomo naravni spomenik Krvavica, se čez Vrhe spustili v smeri Podmeje, nato pa nadaljevali z rahlim vzpoonom proti Mrzlici. Sledi spust od planinske koče na Mrzlici po planinski poti in po gozdu ter ponovni kratek vzpon na dom na Kalu, od tam pa okrog po makadamu spust do Zadobrove in Griž, kjer bomo zaključili naš dan.

Informacije o turi: 

Dolžina: 35 km

Vzpon: 1170 m  

Čas ture: 6 h kolesarjenja

Podlaga: asfalt, makadam, kolovoz in gozdne poti

6. dan: DOBROVELJSKI RAZGLEDI

Pot nas bo vodila izpred hotela Grof, do cerkvice sv. Martina v Podvrhu. Od tu po starodavni poti do lovske koče LD Braslovče in spomenika požgani partizanski kmetiji Turnšek. Tu se razprostira lep pogled na grad Žovnek. Nadaljujemo mimo hribovskih kmetij in se, ob čudovitih razgledih, povzpnemo na Čreto. Nadaljevanje po lepi poti proti severo-zahodnem delu Dobrovelj, kjer se nam odpira pogled na Kamniško-Savinjske Alpe. Osamljene poti nas bodo pripeljale do cerkvice sv. Jošta in prelaza Lipa. Do prelaza Lipa vodi zanimiv spust po enoslednici. Sledi še spust po asfaltu na Vransko.

Informacije o turi: 

Dolžina: 30km

Vzpon: 1000m 

Čas ture: 5h kolesarjenja + ogledi 

Podlaga: asfalt, makadam, kolovoz in gozdne poti

7. dan: PIVO IN HMELJ

Zadnji dan na kolesarjenju po Savinjski dolini bo namenjen ogledu lokalnih savinjskih pivovarn. Kolesarili bomo med hmeljišči in se ustavili v pivovarnah Green Gold, Savinjski pivovarni - Clef, pivovarni Flajs ter v Eko muzeju hmeljarstva in pivovarstva. Poskusili bomo pivo Kukec, termalno savinjsko pivo, ki ga je uveljavil žalski in laški pivovar Simon Kukec že leta 1900. Zaključek na Fontani piva in degustacija 6 različnih piv.

Informacije o turi: 

Dolžina: 30km

Vzpon: 210m 

Čas ture: 3h kolesarjenja + ogledi 

Podlaga: asfalt, makadam, kolovoz in gozdne poti

Minimalno število prijavljenih na turo: 4

Cena: 1.130€ na osebo

Cena vključuje:

 • 8x nočitev z zajtrkom v Hotelu Grof v dvoposteljni Superior sobi brez balkona 
 • Kolesarskega vodnika na poti
 • Vse transferje
 • Oglede na poti brez vstopnin
 • Kolesarski energijski paket vsak dan
 • Kosilo vsak dan
 • Spremljevalno in tehnično pomoč
 • Organizacijo in ddv

Možna doplačila:

 • Enoposteljna soba: 240€ (8 noči)
 • Najem kolesa: 90€ (MTB) / 171€ (e-bike)
 • 8x večerja v hotelu Grof: 128€ (brez pijače)
 • Dodatna nočitev v hotelu Grof: 45€ na noč v Superior sobi brez balkona

Vse organizirane vodene ture lahko priredimo vašim željam in kolesarskim sposobnostim. Kontaktirajte nas za pripravo personaliziranih programov.

Kvalifikacija težavnosti kolesarskih poti

 Klasifikacija za družinsko kolesarjenje

Nezahtevna

Ste družina z majhnimi otroki, ki že sami kolesarijo. Kolesarite pretežno po ravnini s krajšimi položnimi vzponi. Uživate ob ogledu znamenitosti med kolesarjenjem.

Manj zahtevna

Ste družina z mladimi otroki, ki radi kolesarijo. Kolesarite po razgibanem terenu z manjšimi vzponi in spusti. Otroci navdušeno vrtijo pedala brez pritoževanja.

 Klasifikacija za cestno kolesarjenje

Nezahtevna

Ste slabše kondicijsko pripravljeni, kolesarite do 2x tedensko. Kolesarite po rahlo razgibanem terenu z manjšimi vzponi in spusti. Veste, da ima cestno kolo dve zavori.

Manj zahtevna

Ste zmerno kondicijsko pripravljeni, vadite več kot 3x tedensko. Kolesarite po hribovitem terenu s srednje dolgimi vzponi in spusti. Poznate prednji menjalnik na kolesu.

Zahtevna

Ste dobro kondicijsko pripravljeni, vadite aktivno redno tedensko. Kolesarite po hribovitem terenu in lahko več ur preživite na kolesu. Sami znate zamenjati zračnico.

Zelo zahtevna

Ste odlično kondicijsko pripravljeni, veliko časa namenite vadbi. Kolesarite po hribovitih terenih s strmimi vzponi in spusti. Sami znate zamenjati zračnico in nastaviti menjalnik.

 Klasifikacija za gorsko kolesarjenje

Nezahtevna

Ste slabše kondicijsko pripravljeni, na gorsko kolo sedete do 2x tedensko. Kolesarite po razgibanem terenu z manjšimi vzponi in spusti in različnimi podlagami, še raje pa po ravnini.

Manj zahtevna

Ste zmerno kondicijsko pripravljeni, vadite več kot 3x tedensko. Hribovit teren s srednje strmimi vzponi in spusti vam ne predstavlja večjih težav. Veste, da ima gorsko kolo široke in grobe plašče.

Zahtevna

Ste dobro kondicijsko in tehnično pripravljeni, vadite aktivno redno tedensko. Kolesarite po hribovitem terenu in lahko več ur preživite na kolesu. Veste kaj je »tubeless« in poznate razliko med prednjo in zadnjo zavoro.

Zelo zahtevna

Ste odlično kondicijsko pripravljeni, veliko časa namenite vadbi. Kolesarite po hribovitih terenih s strmimi tehničnimi vzponi in spusti. Morebitno potiskanje kolesa vam ne predstavlja težav, izraz »singletrail« vam ni tujka.

Rezervacija vodene kolesarske ture

Izberi ustrezno
Vse ture lahko izvajamo vsak dan v tednu. V primeru da izbrana tura ni na razpolago v želenem terminu prosimo, da želeni datum vodene ture zapišete pod opombe.
Vaš e-poštni naslov na katerega boste prejeli potrditev rezervacije vodene ture.
Označi ustrezno
Označi ustrezno

*S klikom na »POTRDI« vaša rezervacija še ni dokončno potrjena. V prihodnjih 24 urah lahko vas bomo kontaktirali ter vam potrdili razpoložljivost na izbrani turi oziroma sporočili ali je tura že zagotovljena.